Annons

Nya rykten om Iphone 7

"Apple utvecklar trådlös teknik för nya hörlurar"

Nästa Iphone kan bli utan klassisk hörlursport - och Apple är i färd med att ta fram nya, lyxhörlurar som är helt trådlösa. Det uppger sajten 9to5mac.

Publicerad Uppdaterad

Mobil har tidigare berättat om rykten som säger att Apple siktar på göra nästa Iphone ännu smalare genom att ta bort hörslursingången på 3,5 millimeter.

Den som vill ansluta standardhörlurarna till nästa Iphone måste i stället använda en särskilt adapter som stoppas in i telefonens Lightningport, vilket i sin tur kommer att utrustas med en liten inbyggd digitalomvandlare (D/A).

Nu kommer färska förhandsuppgifter om att Apple ska gå ett steget längre och planerar att erbjuda en ny lyxversion av sina hörlurar som ska vara helt trådlösa, skriver 9to5mac. 

I många andra fall är trådlösa hörlurar fortfarande sammanlänkade med varandra, trots att de inte behöver sladd för att ansluta till telefonen. Men de nya Applelurarna ska alltså inte vara hopkopplade med varandra över huvud taget.

Hörlurarna ska dessutom vara utrustade med ett slags system med brusreducerande mikrofoner som gör att lurarna även kan användas för att ta emot samtal eller styra Siri med hjälp av röstkommandon, till exempel.

När batteriet tagit slut ska hörlurarna kunna laddas upp genom att de placeras i en förvaringslåda som medföljer, skriver sajten.

Det är inte troligt att dessa nya, trådlösa hörlurar kommer att levereras tillsammans med Iphone 7 som standard utan ska istället förmodligen säljas som ett tillbehör under varumärket Beats.

I nuläget finns det inga förhandsuppgifter om hur mycket hörlurarna kan kosta, men hörlurstillverkaren Bragi har precis lanserat en liknande produkt som ska säljas för 300 dollar, vilket motsvarar cirka 2 550 kronor.

Apple förväntas lansera Iphone 7 under den kommande hösten.