Annons

Design

Apple Watch menas få personligare laddare

Apple sägs skicka ut komponenter för magnetisk laddning till ett begränsat antal utvecklare.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch marknadsförs som Apples mest personliga enhet. Du kan idag köpa olika sorters armband, skal och skärmskydd att av utomstående tillverkare. För de som vill ha en mer personlig laddare, när den ändå kan vara en del av ditt hem, går det också att köpa laddningsdockor från andra företag än Apple. Den som vill ha en personlig design på laddningsdockan hittar däremot få alternativa designer. Detta har berott på att tillverkare tvingats bygga sina laddningsdockor runt den magnetiska laddaren som skickats med klockan. Men nya uppgifter menar att detta kan vara på väg att ändras.

Enligt de nya uppgifterna, som kommer från 9to5mac, så har Apple redan skickat exemplar på en ny laddningskomponent till medlemmar i sitt MFi-program (Made For Iphone/Ipad/Ipod). Baserat på exemplaren så ska tillverkarna redan kunna arbeta med design och hur deras nya laddningsdockor ska fungera. Uppgifterna menar att det kan ta lite längre tid innan Apple börjar göra enheterna tillgängliga i större skala. Stämmer uppgifterna kan det betyda att du slipper använda den medskickade laddaren i vissa framtida laddningsdockor.

Mer individuella designer och inbyggda magnetiska laddare lär innebära en rejäl prishöjning när produkterna väl lanseras. Komponentens integrering innebär lite mer frihet åt tillverkarna, även om de fortfarande är beroende av Apples komponenter.