Annons

LTE - men inte i Sverige

Apple Watch Series 3 lanserad

Den nya versionen av Apple Watch finns med och utan egen Internetuppkoppling, men vi får vara utan tills vidare.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch Series 3 har kraftigare tvåkärnig processor som ska vara 70 procent snabbare, ett nytt chip för Bluetooth med mera, men den främsta nyheten är förstås egen uppkoppling med 4g eller 3g. Detta i samma formfaktor som tidigare Apple Watch, dock 0,2 mm tjockare.

Uppkopplingen kan användas för att streama musik från Apple Music, navigering med röstinstruktioner, och till och med ta telefonsamtal utan att mobilen är med. Klockan har ett inbyggt simkort och den har samma mobilnummer som din vanliga Iphone.

Tyvärr lanseras denna version i ett begränsat antal länder, och vi får nöja oss med Series 3 utan LTE tills vidare. Bland nyheterna i denna finns en altimeter som hjälper till att räkna hur många trappor du klättrat på en dag, och förstås den högre prestandan. Batteritiden sades ingenting om för någon av versionerna.

Watch OS 4 får både nya och befintliga Apple Watch-användare. Nyheterna handlar främst om hälsa och fitness. Du får nu se din puls direkt på urtavlan och när du går in i pulsappen ser du mer information, som din vilopuls över tid och hur snabbt din puls varvar ner efter träning.

Pulsmätaren hjälper dig också att hålla koll på hälsan genom att larma om du har onormalt hög puls när du inte rör dig. Klockan ska också kunna uppfatta och larma om hjärtflimmer.

Watch OS 4 kommer den 19 september och nya Apple Watch Series 3 den 22 september.

Nya Series 3 kommer att kosta 329 dollar utan LTE och 399 dollar med LTE. Det innebär troligen svenskt pris på cirka 3500 kronor för den version som säljs i Sverige. Appele Watch Series 1 kommer att fortsätta att säljas som billigare modell, medan Series 2 utgår.