Läs senare med Pocket

Apptips: Samla allt intressant

Hittar du en länge artikel du vill spara för att läsa senare är nya appen Pocket en hjälp. Det är gamla appen Read it later som med hjälp av bland andra Google fått nytt namn och utseende.

Publicerad:

20 apr 2012 - 10:47

Uppdaterad:

20 apr 2012 - 10:47

Read it later som alltså nu fått namnet Pocket istället har liksom de liknande apparna Instapaper och Readability idén att du ska samla artiklar för att kunna läsa senare när du har tid.

Surfar du på webben och stöter på en längre artikel så kan du via en genväg i webbläsaren lägga till den i din samling med innehåll du vill spara för at ta del av i lugn och ro. Du kan spara artiklar, filmklipp och annat och du kan göra det genom att lägga till det från webläsaren i datorn eller genom att mejla till en speciell adress du får. Dessutom fungerar Pocket tillsammans med en hel del andra appar, så hittar du en artikel via Twitter i telefonen kan du enkelt lägga till den i Pocket direkt från Twitter-appen.

När man läser artiklar i Pocket så filtreras alla störande element bort, så det enda du ser är texten och du slipper annonser. Appen Pocket finns för både Iphone/Ipad och Android och du kan även läsa dina sparade artiklar i webbläsaren på valfri dator eller på Amazons ebok-läsare Kindle Fire med Android.

Pocket skiljer ut sig från andra liknande appar framförallt genom att det inte bara är texter man kan samla på sig utan även filmklipp och bilder. Sedan har de även en mer genomtänkt och modern form för att presentera artiklarna. Nu gäller det bara att du får tid att läsa alla de där artiklarna och filmklippen du samlat på dig.

.

.

 

.