Trådlös visning

Apptips: Visa foton från Iphone

En ny app från Scalado låter dig visa bilder från din Iphone på en större skärm. Du riktar bara kameran mot skärmen och kör igång.

Publicerad:

29 maj 2012 - 15:27

Uppdaterad:

29 maj 2012 - 15:27

För att det här ska fungera krävs att du har en webbläsare med internetåtkomst i den stora skärmen. När du laddat ner Scalados app som heter Scalado Photobeamer så får du först av allt välja vilken bild du ska börja visa. Sedan ska du skriva in adressen www.photobeamer.com i webbläsaren på stora skärmen och rikta kameran i Iphone mot den qr-kod som visas där. Sekunden senare så dyker ditt foto upp på skärmen och du kan bläddra på Iphone samtidigt som bilderna visas där och på den stora skärmen.

Scalado har tidigare fokuserat på att sälja sin fototeknik direkt till mobiltillverkarna, men den senaste tiden har man bytt inriktning och istället lanserat flera olika appar och Scalado Photobeamer är deras första app för Iphone. Tekniken att på det här sättet använda qr-koder är inte ny. Sony har gjort det med sin motsvarighet Vscreens och SVT har använt sig av QR-koder på ett liknande sätt för att låta dig använda mobilen som fjärrkontroll till SVT Play i datorn.

Appen Scalado Photobeamer (7 kr i Appstore) är snabb och fungerar bra när vi testar. Det blir problem när vi är uppkopplade via 3G, men över wlanuppkoppling fungerar den utan problem. Bilderna på den stora skärmen visas i den takt du bläddrar på Iphoneskärmen och bildväxlingen sker med en enkel animation. Du kan välja att visa hela bilden, eller att sträcka ut den så att den fyller hela skärmen.

.

.

 

.