Läs testet

Smarta hemmet

 • Ett Indigogo-projekt vill lansera en blomkruka som laddar din mobiltelefon hjälp av fotosyntes.

 • Nokia vill storsatsa inom digital hälsa genom att köpa franska Withings.

 • Både Samsung och LG kommer snart ut med egna kameror som ska filma i 360-grader. Tanken är att du ska kunna se filmerna i ett vr-headset, men vi har testat två vr-kameror som filmar i 360-grader redan nu.

Trådlös visning

Apptips: Visa foton från Iphone

En ny app från Scalado låter dig visa bilder från din Iphone på en större skärm. Du riktar bara kameran mot skärmen och kör igång.

Publicerad:

29 maj 2012 - 15:27

Uppdaterad:

29 maj 2012 - 15:27

För att det här ska fungera krävs att du har en webbläsare med internetåtkomst i den stora skärmen. När du laddat ner Scalados app som heter Scalado Photobeamer så får du först av allt välja vilken bild du ska börja visa. Sedan ska du skriva in adressen www.photobeamer.com i webbläsaren på stora skärmen och rikta kameran i Iphone mot den qr-kod som visas där. Sekunden senare så dyker ditt foto upp på skärmen och du kan bläddra på Iphone samtidigt som bilderna visas där och på den stora skärmen.

Scalado har tidigare fokuserat på att sälja sin fototeknik direkt till mobiltillverkarna, men den senaste tiden har man bytt inriktning och istället lanserat flera olika appar och Scalado Photobeamer är deras första app för Iphone. Tekniken att på det här sättet använda qr-koder är inte ny. Sony har gjort det med sin motsvarighet Vscreens och SVT har använt sig av QR-koder på ett liknande sätt för att låta dig använda mobilen som fjärrkontroll till SVT Play i datorn.

Appen Scalado Photobeamer (7 kr i Appstore) är snabb och fungerar bra när vi testar. Det blir problem när vi är uppkopplade via 3G, men över wlanuppkoppling fungerar den utan problem. Bilderna på den stora skärmen visas i den takt du bläddrar på Iphoneskärmen och bildväxlingen sker med en enkel animation. Du kan välja att visa hela bilden, eller att sträcka ut den så att den fyller hela skärmen.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Spännande dubbelnatur

  Här lyckas Acer både överraska och underprestera. Få lägger så mycket energi på att erbjuda unika funktioner ingen annan har.

  3 maj 2016 - 12:00
 • Superhjälterollspel med plottrigt gränssnitt

  På senare år verkar det dyka upp superhjältar runt varje hörn. Det gäller inte bara i biosalongen, även på spelfronten har det varit ett rejält uppsving. Men det är inte alltid spelen lever upp till respektive films kvalitet.

  3 maj 2016 - 10:28
 • Oldschool

  En utvecklare har hackat Apple Watch så att den kan köra Windows 95.

  3 maj 2016 - 08:00

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!