Läs testet

Smarta hemmet

Smarta armband

Armband ger Pebble nya betalningsmöjligheter

Fit Pay:s kommande armband för Pebble Time gör det möjligt att använda klockan som ett digitalt betalningsalternativ.

Publicerad:

9 feb 2016 - 08:00

Uppdaterad:

9 feb 2016 - 08:00

Fit Pay:s kommande armband för Pebble Time gör det möjligt att använda klockan som ett digitalt betalningsalternativ. 

Pagaré, som armbandet kallas, utökar Pebble Time:s funktionalitet med NFC-teknik. Det möjliggör trådlösa digitala betalningar med klockan. Säkerhetsmässigt ersätts bank- och kreditkortsuppgifter med så kallade ”tokens”, vilket ska betyda att känslig kortinformation inte lagras i klockan. Ytterligare en säkerhetsfunktion är att varje gång användare tar av sig klockan så måste denne skriva in en pinkod för att kunna använda betalfunktionen igen. Med andra ord, om man råkar tappa bort klockan så är man relativt skyddad från att någon annan ska kunna handla med den.  

Enligt företaget är armbandet nästan identiskt med Pebble:s standardarmband och den kommer att ha samma valmöjligheter när det kommer till att skräddarsy utseendet. 

För att aktivera tjänsten så skannar man först in korten i mobiltelefonens Pagaré-app. Armbandet har utöver NFC-antennen även en usb-kontakt i ena ändan. Via den laddar man både Pagaré-armbandet och Pebble-klockan. I dagsläget är projektet fortfarande i uppstartsfasen, och eftersom projektet är är Kickstarter-beroende så finns det inga garantier för att en färdig produkt ser dagens ljus. Pebble stödjer dock Pagaré-projektet vilket borde höja sannolikheten för en färdig konsumentversion. Fit Pay:s målsättning för att påbörja produktionen ligger på 120000 dollar. I skrivande stund har de fått in 55515 dollar

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Innovation

  Amerikanska patentverket har publicerat ett Apple-patent som bland annat visar hur Apple Pencil skulle kunna veta hur användaren håller fingrarna.

  27 jun 2016 - 14:42
 • Tips

  Det är inte uppenbart om någon du följer tar bort dig eller blockar dig på Snapchat. Men det finns ett knep för att ta reda på det.

  27 jun 2016 - 13:05
 • Filma överallt

  Med en 360-kamera kan du fång händelser i alla riktningar och sedan återuppleva allt i ett VR-headset. Vi har testat marknadens bästa VR-kameror.

  27 jun 2016 - 12:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!