Annons

HD-skärm på 6,1 tum

Ascend Mate: Jättemobil från Huawei

Med en skärm på 6,1 tum ska Huawei Ascend Mate slå världen med häpnad. Enligt tillverkarna ska detta vara mobilen med världens största skärm.

Publicerad Uppdaterad

Under CES 2013 togs diskussionen om hur stor skärmen på en mobiltelefon egentligen kan vara till helt nya höjder. Orsaken till detta stavas Huawei Ascend Mate. Framsidan på Huaweis nya monstertelefon utgörs nämligen av en 6,1 tum stor LCD-skärm med HD-upplösning (720 x 1280). 

Även om storleken inte har någon betydelse, kan Mobil.se konstatera att Ascend Mate storleksmässigt slår konkurrenterna på fingrarna. Samsungs populära anteckningsmobil Galaxy Note 2 mäter till exempel 5,5 tum.

En så pass stor skärm som Huawei Ascend Mate har, kräver självklart ordentligt med batterikraft. Telefonen har därför fått ett batteri med en kapacitet på hela 4 050 mAh. 

Ascend Mate körs med Android 4.1 Jelly Bean. På toppen av operativsystem har Huawei lagt sitt eget gränssnitt Emotion UI, som visades upp under teknikmässan IFA i slutet av augusti.

2 gigabyte i ram

Förutom skärmen har Ascend Mate även annat godis att bjuda på när det gäller hårdvara. Själva hjärtat i enheten utgörs av en fyrkärnig Hi-Silicon-processor på 1,5 GHz. Ascend Mate är också försedd med 2 gigabyte i ram-minne och en 8-megapixelkamera. Funktionen Magic Touch gör att du kan använda din jättemobil utomhus vintertid utan att behöva ta av dig handskarna.

Huawei Ascend kommer att släppas i färgerna svart och vitt, och ska finnas tillgänglig på den kinesiska marknaden från och med mars. Pris är fortfarande okänt.

Visade även ful hd-femtummare

Under tisdagen visade Huawei även upp sitt nya flaggskepp Ascend D2. Telefonen är än så länge bara aktuell för den kinesiska marknaden, där den ska släppas inom några veckor. Ascend D2 ska på sikt även släppas på den japanska marknaden, men när detta väntas ske är oklart. I nuläget finns det ingen information om Ascend D2 är aktuell för en global lansering, skriver Android Central.

Själva telefonen bjuder på en 5-tums skärm med full hd-upplösning (1920 x 1080 pixel), vilket innebär en pixeltäthet på 443 pixel per tumm. 

Utöver superhögupplöst skärm kan Huawei Ascend D2 även erbjuda en 13-megapixelkamera, en fyrkärnig processor (1,5 GHz)och en "elegant design" med en aluminiumkropp och kanter som utgörs av en metallram.

Källa