Liten blir stor, stor blir liten

Asus Padfone Mini lanserad

En mindre telefon från Asus som kan dockas in i en mindre surfplatta är facit för Padfone Mini.

Publicerad Uppdaterad

Padfone är tillsammans med Transformer två produktserier som särskiljer Asus rejält från många konkurrenter. Den senare känner vi som surfplattorna du kan docka för att göra om dem till laptops (typ) och den tidigare varianten är telefonen som kan dockas in i en större skärm och bli en surfplatta.

Tidigare modeller av Padfone har alla använt sig av den mest kraftfulla hårdvara tillgänglig vid lansering tillsammans med en tio tum stor skärmdocka. Med Padfone Mini frångår de båda tankegångarna.

Padfone Mini är en mobil med 4,3 tum stor skärm och upplösningen 960x540 pixel. Insidan innehåller ett Snapdragon 400-chip på 1,4 gigahertz och en gigabyte arbetsminne. Skärmdockan har minskats ner till en sjutumsmodell med upplösningen 1280x800 pixel. Telefonen i sig har ett batteri på 1 500 milliamperetimmar medan dockan bjuder på 2 000 milliamperetimmar extra. 

Specifikationerna är betydligt lägre än vad vi är vana vid i den här serien, men det har givetvis också gjort att prislappen trillat ner till 405 dollar, alltså cirka 2 700 kronor direktöversatt. Enheten är däremot bara planerad för Ryssland, Kina, Hong Kong, Singapore och Indonesien än så länge.