Priser med och utan plattan klara

Asus Padfone till Sverige i juni

Padfone, Asus kombinerade surfplatta och mobil är nu klar för den svenska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

När Asus nu går ut med priser för den planerade säljstarten i mitten av juni så är det två grundversioner av Padfone som kommer att säljas. Dels kan man välja att bara köpa telefonen, som alltså heter Padfone, separat och då kommer priset att ligga på cirka 4500 kronor.

Om man kombinerar Padfone med Padfone Station, en dockningsstation som ser ut och fungerar som en surfplatta, så blir priset omkring 6000 kronor.

I likhet med Asus konventionella surfplattor kan även Padfone Station anslutas till ett tangentbord som kan vikas in framför skärmen. Tangentbordet kan köpas separat och kommer att kosta cirka 1500 kronor.

Båda Padfone Station och tangentbord har inbyggda batterier, så när telefonen är instoppad i plattan och plattan ansluten till tangentbordet blir den totala taltiden 102 timmar. För att slippa använda plattan som telefonlur finns ytterligare ett tillbehör i form bluetooth-penna som ett betydligt diskretare alternativ. Stylus BT headset pen ska säljas för cirka 500 kronor.

När man använder Padfone separat så får man tillgång till en 4,3 tum stor skärm med upplösningen 960x540 pixlar. Den är utrustad med en 8-megapixelkamera och har 16, 32 eller 64 megabytes lagringsminne, beroende på version. Dessutom ingår 32 gigabytes lagring på webben under tre år. Under skalet finns en dualcore-processor från Qualcomm med klockfrekvensen 1,5 gigahertz.

Padfone Station fungerar inte på egen hand, utan det är först när man stoppar in Padfone i luckan på baksidan som man kan koppla upp sig och använda funktionerna, apparna och filerna som finns i Padfone. Då gör man det på en 10,1 tum stor skärm med upplösningen 1280x800 pixlar.