Ny 10-tumsplatta från Samsung

Ativ Tab - surfplatta med Windows RT

Samsung fortsatte att visa upp sitt engagemang för Microsofts nya operativsystem när man lanserade Ativ Tab, en 10-tums surfplatta som körs med Windows RT.
Ativ Tab väger 570 gram och har en tjocklek på 8,9 mm. På plattans baksida ser vi huvudkameran, som är på 5 megapixlar.
Den 10.1-tum stora skärmen har en upplösning på 1,366 x 768 pixlar.

Möt Ativ Tab - Samsungs nya 10-tumsplatta med Windows RT som operativsystem.

Publicerad Uppdaterad

Det har varit en minst sagt händelserik kväll för Samsung. Efter att man lanserat sin första Galaxy-kamera och efterlängtade Galaxy Note 2 visade det sig att man hade ännu en till godbit att bjuda på.

Ativ Tab är en ny surfplatta på 10 tum från Samsung. Det som gör den intressant i sammanhanget är att den använder det nya operativsystemet Windows RT.

Enligt Samsung ska Ativ RT ta känslan av Windows 8 från pc:n direkt till surfplattornas förlovade värld. 

Precis som högaktuella Samsung Note 10.1 är Ativ Tab utrustad med en skärm på 10.1 tum (upplösning 1,366 x 768 pixlar).

Men där Note 10.1 är ett riktigt kraftpaket med fyra kärnor och kraftfullt  RAM-minne, är hårdvaran hos Ativ Tab något mer modest. 

I fråga om processorkraft drivs Ativ Tab av en dubbelkärnig 1,5GHz-processor. Plattan är försedd med en huvudkamera på 5 megapixlar samt en videosamtalskamera på 1,9 megapixlar.

Ativ Tab är förhållandevis nätt för att vara en 10-tumsplatta. Vikten ligger på 570 gram - vilket kan jämföras med Note 10.1 som väger in på 600 gram. När det gäller tjocklek matchar dock båda plattorna varandra (8,9 mm).

Batteritid blir ett allt viktigare köpargument, och för att pressa ur så mycket användningstid som möjligt på en laddning har Ativ Tab begåvats med ett 8 200mAh-batteri. 

Ativ Tab levereras med lagringsminne på antingen 32 eller 64 GB. I nuläget finns det varken något svenskt lanseringsdatum eller rekommenderat pris. Mobil.se lovar dock att återkomma så fort vi mer mer om Ativ Tab.