Att köpa eller inte köpa...

Publicerad Uppdaterad

Att köpa prylar är kanske det som tillfredställer folk mest här i världen. Att köpa innebär alltid en risk, men om man bortser från risken är det en underbar känsla som man får inom sig så fort man har handlat en pryl.

Egentligen kan det vara vad som helst, ett par skor, en jacka, en klocka eller en bil. Det kan också vara en mobiltelefon.

Just nu det gäller mobiltelefoner är många i dag osäker på vad de ska göra. Vilken modell är bäst? Vilken modell skulle du rekomendera?

Varje gång vi får frågan är det lika svårt att svara. Allt beror på vad du ska använda telefonen till. Ska du bara använda telefonen till att ringa med, ja då är det en modell som gäller, har du lite mer krav, ja då är det en annan telefon du ska ha.

Det är inte lätt att ge råd, allt beror förstås på vad man är van vid att använda. En som har använt Nokia en längre tid vägrar att byta märke. En annan som har haft en Ericsson, tänker inte för allt smör i Småland byta märke.

Tillverkarna vet förstås allt det här och gör allt för att förändra så lite som möjligt i menyer och andra detaljer, allt för att användaren ska känna igen sig.

Därför ska det bli extra intressant att se när de nya aktörerna ska ta sig in i Sverige. LG, Nec, Sendo, Toshiba. Många nya märken vill bli stora i Sverige, men frågan är hur många som har en ärlig chans att slåss med Motorola, Sony Ericsson och Nokia?

På tal om att köpa eller inte köpa. Köp, och då snackar vi om nya numret av Mobil som finns ute i kioskerna den här veckan.

Där hittar du mängder av nya produkter.

Trevlig helg på er önskar

Niclas Lidström

Chefredaktör