Billig gps-klocka från Polar

Både puls och aktivitetsmätare i M400

Polar Flow på webben

Polar M400 har hämtat många funktioner från flaggskeppet V800, men väntas kosta ungefär hälften så mycket.

Publicerad Uppdaterad

M400 kombinerar funktionerna i Polars traditionella pulsklockor med gps och akivitetsmätning. Målgruppen är främst löpare, men den kan även mäta sträcka och hastighet för andra utomhussporter och fungera som en vanlig pulsklocka vid inomhusträning.

De inbyggda sensorerna utgörs av gps och accelerometer. Klockan kan även användas med ett pulsband som ansluts via Bluetooth Smart. Väljer man Polars eget pulsband får man dubbla radiofunktioner – både Bluetooth och LF – vilket innebär att även löpband och andra träningsredskap med pulsdisplay får del av mätvärdena.

Jämfört med Polar V800, som lanserades i våras, är M400 avsevärt billigare. M400 har en mindre skärm och består till större del av plast jämfört med V800 som har en boett i glas och metall. M400 har en mjukare design och ett smidigare format, så de yttre skillnaderna behöver inte vara en nackdel. När det gäller funktioner är pulsbandet den enda externa sensor M400 kan hantera vid lansering. V800 har stöd för cykelsensorer (hastighet och pedalvarvtal) och extern stegräknare. Enligt Polar ska M400 få stöd för stegräknaren i kommande uppdateringar, men det finns inga planer för att öppna för cykelsensorer.

Polar M400 synkas med webbtjänsten Polar Flow – antingen via Bluetooth och mobilappen eller med en usb-kabel kopplad till datorn. M400 har en vanlig microusb-kontakt jämfört med V800 som ansluts och laddas med en speciell klämma. Appen finns i skrivande stund bara för Ios, men en Androidversion har varit ”på gång” sedan i somras.

I appen och på webben visas både gps-spår och mätvärden från aktivitetsmätaren. I likhet med produkter som Polar Loop eller Fitbit kan man se diagram över antal steg, sömnkvalitet och andra aktiviteter. 

Rekommenderat pris för endast klockan är cirka 1600 kr och för ett paket med klocka och pulsband cirka 2000 kr. 

Källa

Polar Flow på webben