Annons

Äntligen dags?

Böjbar Samsung-prototyp kan dyka upp i höst

En böjbar prototyp-smartphone från Samsung kan presenteras under tredje kvartalet i år.

Enligt källor till koreanska ET News ska Samsung ha en prototyp av en böjbar telefon på gång till sensommaren eller början av hösten. Om marknaden vill ha den står massproduktion för dörren under 2018, tror flera bedömare.

Publicerad Uppdaterad

Det har snackats om böjbara telefoner i många år vid det här laget. Några koncept eller prototyper på temat har vi däremot inte sett ännu. Men kanske kan det till slut vara dags? 
Om man får tro källor till koreanska ET News så ska Samsung nämligen ha planer på att presentera en prototyp på en böjbar smartphone någon gång under årets tredje kvartal. Det är något senare än vad många bedömare trott, och innebär sannolikt att en konsumentprodukt skulle kunna vara färdig för lansering tidigast under 2018. Men det förutsätter förstås att någon är intresserad av en böjbar telefon.
Enligt ET News ska Samsungs underleverantörer ha satt fart på arbetet med att utveckla processer för att tillverka böjbara skärmar i lite större skala. Ett tusental prototyper ska tillverkas i en första omgång. Syftet med dessa sägs primärt vara att undersöka hur marknaden tar emot konceptet, vars hypekurva tycks ha avtagit en del sedan de första ryktena om böjbara telefoner började cirkulera. 
Ryktet säger att de böjbara telefonerna kommer att få en exklusiv framtoning och ska ses som premium-enheter med överlägsen prestanda. 

Källa