Lättare att plocka russinen ur kakan

Bästa Android-apparna får Excellence-märkning

Appar märkta ”Android Excellence” är garanterat bra, enligt Googles redaktörer.

Google har aviserat att man nu gör det enklare att hitta de allra bästa Android-apparna i Playbutiken. Detta genom att förse dem med en speciell märkning kallad ”Android Excellence”.

Publicerad Uppdaterad

Det vimlar av Android-appar där ute. Inte sällan är utbudet så enormt att det kan vara svårt att avgöra vad som är skräp och vad som är riktigt bra. Den saken vill Google ändra på, och därför inför man nu en helt ny sektion i appbutiken Play Store, där man förser de allra bästa apparna med en speciell märkning. 

Handplockas av redaktörer

Det är Playbutikens egna redaktörer som väljer ut vilka appar som ska föräras märkningen ”Android Excellence”. Sektionen i butiken är uppdelad på ”appar” och ”spel” och apparna ska uppdateras med nya titlar varje kvartal. 

Ska ge ”otroliga” upplevelser

Urvalskriterierna för ”Android Excellence”-märkningen är tuffa. Apparna ska ha ”fantastisk design, teknisk prestanda och utnyttja enheterna optimalt” förklarar Google. Man vill också att utvecklarna ska se urvalet som en indikation på vilken sorts appar man vill att de tar fram för plattformen. 

Bra exempel

Bland de appar som valts ut finns till exempel Instagram och Netflix, samt bildappen Prisma, Microsofts Onenote, Evernote. Här hittar vi även Googles egna Youtube-app, men det är den enda av tillverkarens egna appar som i dagsläget tagit sig in på listan du kan hitta här

Källa