Ti hi

Bästa aprilskämten om mobiler

MS-DOS i mobilversion, Samsungs kombinerade telefon och kniv, HTC:s mobilsocka och många andra påhittade nyheter från gårdagen.

Publicerad Uppdaterad

Igår, den första april, var mobiltelefonen ett vanligt och tacksamt ämne att luras om. Vi har sökt upp de mest lyckade skämten.

Microsoft: MS-DOS i mobilen Microsoft ansträngde sig ordentligt igår när de ambitiöst lanserade MS-DOS för mobiler. Faktum är att det till och med finns en app som i alla fall som det ser ut erbjuder MS-DOS för din Windows-mobil. Det välkända modemljudet finns med och en hel del kommandon fungerar faktiskt, även om det är, just det, ett aprilskämt.

Motorola: Handgjord selfiepinne
Motorola har gjorts sig kända för möjligheterna att anpassa sin telefon med till exempel en specialbygd baksida i läder eller bambu. Men än så länge har de inte tagit konceptet vidare till andra produkter, förrän igår då då deras aprilskämt bestod i en film. Vi får se hur hantverkare skapar en selfiepinne på samma sätt som ”solen gör regnet till regnbåge”. Här är filmen:


HTC: Smart strumpa

Hos HTC fick en smart strumpa utgöra aprilskämtet. Det finns redan idag riktiga smarta strumpor, men de har inte funktionerna som HTC hittat på till sina aprilsockor. Med GPS kan den ena sockan alltid hitta den andra,  du kan läsa inkommande sms på en liten skärm i strumpan,  men tyvärr kan du inte köpa strumporna eftersom de bara är ett skämt.


Samsung: Galaxy Blade Edge: Chef’s Edition

På Samsungs officiella blogg kan man läsa om en ny telefon som är den ultimata prylen för köket, en telefon skapad för den moderna kocken. Funktionerna är desamma som i S6 Edge, men kanten så skarp och tålig att telefonen även kan användas som kockkniv. Telefonkniven har ett infällbart handtag och den är inte bara vattentålig utan klarar även eld. 


I det finstilta berättar Samsung att man även utvärderat det dubbeleggade svärdet Galaxy Blade Edges för sport och Galaxy Blade Axe för timmeravverkning, men att de planerna skrinlades på grund av säkerhetsaspekter.

Tre: Flottfri smartphone

Här i Sverige lanserade operatören Tre en uppdaterad version av den klassiska mobilen NEC e808, en av operatörens första mobiler. Igår på första april berättade de om hur de uppdaterat mobilen till smartphone och behandlat skärmarna med teflon för att både hedra mobilen som hade smeknamnet våffeljärnet, men även för att du ska kunna äta våfflor samtidigt som du använder telefonen.

Har du hittat några andra och roligare skämt med mobiltema? Tipsa gärna i kommentarsfältet.