Samtidigt som Note 3

Bekräftat: Galaxy Gear lanseras 4 september

Samsung kommer att visa upp den smarta klockan Galaxy Gear som en del av sitt Unpacked-jippot under nästa vecka, säger en toppchef hos företaget.

Publicerad Uppdaterad

Det har talats länge om att både Samsung och Apple kommer att ge sig in i striden om vad du ska bära på din armled. 

Samsungs  smarta klocka - med namnet Galaxy Gear - ryktas ha flera funktioner liknade dem du hittar hos en smart mobiltelefon i dag. Bland annat sägs det att du ska kunna ringa med klockan  samt surfa på webben och hantera e-postmeddelanden direkt på enheten.

I en intervju med tidningen Korean Times bekräftar Samsung nu att Galaxy Gear ska lanseras under det Unpacked-event som hålls i Berlin den fjärde september  - samma dag som Galaxy Note 3 förväntas visas upp.

– Denna nya enhet kommer att förbättra och berika den nuvarande smartmobil-upplevelsen på många sätt. Den kommer att leda till en trend inom mobilbranschen, säger sydkoreanska Samsung-toppen Lee Young-hee till tidningen.

Det har tidigare talat om att den smarta klockan från Samsung ska få en flexibel skärm. Men enligt Korean Times stämmer inte dessa uppgifter. Istälet ska Galaxy Gear vara försedd med en fast skärm.