@evleaks

Bild på Blackberry-android med tangentbord

Blackberry sägs satsa på Androidmobiler, och nu ser det ut som de funderar på att återuppväcka tangentbordsmobilen.

Publicerad Uppdaterad

Den före detta Smartphone-kungen Blackberry har fallit långt, men man har fortfarande ett grundmurat rykte inom de branscher som behöver säker kommunikation. Då detta inte främst kräver ett eget operativsystem är det kanske inte så konstigt att det nu börjar ryktas att Blackberry planerar att släppa flera nya mobiler med Android som operativsystem i stället för deras eget system.

Blackberry är också en av få mobiltillverkare som hållit fast vid det fysiska tangentbordet, och när @evleaks nu läcker en rendering av vad som sägs vara en kommande androidmobil från Blackberry ser det ut att vara en androidversion av Blackberry Passport, med tre raderqwerty-tangenter.

För ett par år sedan var det inte helt ovanligt med Androidmobiler med fysiska tangentbord, och undertecknad kan fortfarande sakna sin Desire Z lite grann, så kanske finns det en nisch här för Blackberry att erövra. Det största problemet med fysiska tangentbord för oss i Sverige är tillgången till åäö. På Blackberry Passport har man löst det med en extra rad skärmtangenter ovanför det fysiska tangentbordet, där de svenska tecknen dök upp. En fullt fungerande lösning som dock gör att själva poängen med fysiska knappar går förlorad.

Om Blackberrys Androidmobil har samma lösning, och om den över huvud taget kommer att lanseras, återstår att se.

Källa