Pressar priserna i toppsegmentet

Bilder visar Xiaomis nya värstingmobil

Xiaomi Mi4 ser ut att bli en rejält konkurrenskraftig mobil av påstådda specifikationer och pris att döma.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska nykomligen Xiaomi ser ut att vara på gång med en på papperet mycket kraftfull och spännande mobiltelefon. Tillverkaren, som nu satsar på att expandera internationellt och bland annat har rekryterat tidigare Android-chefen på Google, Hugo Barra, för ändamålet, släpper nämligen Xiaomi Mi4 i början av nästa vecka.

Redan nu har dock detaljer kring och bilder på telefonen läckt ut genom olika återförsäljare som i förtid listat telefonen i sina system. Enheten ska vara försedd med en skärm på 5,5 tum med 2560 x 1440 punkters upplösning och en pixeltäthet på 538 PPI. Under skalet sitter Qualcomms Snapdragon 805-systemchip, vilket är rustat med en fyrkärnig processor på 2,5 gigahertz samt en Adreno 420-grafikprocessor.

Arbetsminnet är 3 gigabyte stort och kameran har en upplösning på 16 megapixel. Kameran på framsidan, till för att ta selfies och för att föra videosamtal, levererar samtidigt 5 megapixel. Android-versionen som körs på Xiaomi X4 är version 4.4 och telefonen, som har ett internt lagringsminne på 32 gigabyte, levereras med ett batteri med en kapacitet på 3 200 milliamperetimmar.

Prislappen för telefonen ligger på 499 dollar, motsvarande cirka 3 500 kronor. Det är långt under vad priserna ligger på för toppmodeller från andra Android-tillverkare.

Källa