Toshiba Encore 2 släpps kvartal tre

Billiga surfplattor med Windows 8.1

Toshiba Encore 2 WT10-A
Toshiba Encore 2 WT8-B

Toshiba Encore 2 släpps i Sverige efter sommaren och kommer finnas tillgänglig i två storlekar.

Publicerad Uppdaterad

Med start någon gång under nästa kvartal släpper Toshiba två varianter av surfplattan Encore 2 med Windows 8.1 som operativsystem på den svenska marknaden. Det handlar om en variant som är utrustad med en 10,1 tum stor skärm och om en annan variant som är utrustad med en 8 tum stor skärm. I övrigt skiljs enheterna åt också av att det i 10-tummaren sitter 2 GB arbetsminne, medan det i 8-tummaren sitter 1 GB arbetsminne. 10-tummaren är också, till skillnad från 8-tummaren, försedd med en mikro-HDMI-port för att kunna ansluta en extern skärm till plattan.

Specifikationerna för plattorna är i övrigt desamma. Under skalet sitter en fyrkärning Intel Atom-processor och enheterna har 32 GB inbyggt lagringsminne. Batteritiden uppges till 8,5 timmar för båda modellerna, som bland annat är paketerade med ett års kostnadsfri användning av Microsoft Office.

Enhetern är försedda med en samtalskamera på framsidan samt en 5 megapixel-kamera på baksidan. Kameran ska kunna spela in video i full hd med 25 bilder per sekund på 8-tumsmodellen av surfplattan, medan den klarar av 30 bilder sekund på 10-tumsmodellen.

Priset för Toshiba Encore 2 WT10-A med 10-tumsskärm ligger på motsvarande drygt 2 500 kronor, medan åttatummaren Toshiba Encore 2 WT8-B kostar cirka 2 000 kronor.