Avbräck för Galaxy S8

Bixby gör premiär utan röstkommandon

Galaxy S8 kommer med AI-assistenten Bixby, men initialt utan röststyrning.

Den som beställt en Galaxy S8 och hade hoppats på att få snacka lite med Samsungs nya AI-assistent Bixby får vänta lite till.

Publicerad Uppdaterad

Samsung gjorde onekligen ett tämligen stort nummer av sin AI-assistent Bixby när man presenterade sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 ch S8+ i slutet av förra månaden. Men Samsungs motsvarighet till Apples Siri eller Amazons Alexa kommer i en något vingklippt version när den gör skarp debut i april. Bixby saknar nämligen initialt en hyfsat fundamental del av sin funktionalitet, nämligen röststyrningen. 

Oklart varför
Samsung hävdar att röststyrningen kommer att dyka upp i samband med en uppdatering ”senare i vår”, detta utan att precisera mer noggrant vad man menar med det. Vad som föranlett förseningen av Bixbys röststyrning vill Samsung inte heller gå in på. Men det förekom en hel del synpunkter på brister i just röststyrningen i flera av de tidiga tester som gjordes av Galaxy S8.

Får viss funktionalitet
Andra delar av Bixbys funktionalitet kommer dock att finnas tillgängliga redan från start, till exempel visuell sökning och påminnelser. Flera analytiker menar också att just Bixby inte är så viktig för konsumenterna som Samsung möjligen tror. Därmed är problemet möjligen inte så stort för den koreanska elektronikjätten ur en strikt kommersiell synvinkel.