Gingerbread med ICS-funktioner

Blinka för att låsa upp Galaxy S

Samsung har tagit fram en speciell ICS-uppgradering där kamera-låset ska vara svårare att lura.

Publicerad Uppdaterad

Google lanserade Face Unlock-funktionen i Android 4.0 dröjde det inte länge förrän det upptäcktes att en bild av ägaren kunde hållas upp framför kameran och på så sätt kunde telefonen låsas upp av andra personer än telefonens ägare.

För att skilja utskrivna bilder från levande människor har Samsung tagit fram en variant av funktionen som kräver att man blinkar framför kameran innan telefonen låses upp. Den nya versionen av skärmlås finns i en speciell uppgradering som tagits fram för Galaxy S på den sydkoreanska marknaden.

Det är inte fråga om någon vanlig uppgraderingen till Android 4.0 (även kallad Ice Cream Sandwich, ICS) utan istället har man försökt skapa ett antal funktioner som är så lika funktionerna i ICS som möjligt. Samtidigt har man alltså passat på att förbättra låsfunktionen som använder kameran på telefonens framsida för att identifiera användaren.

Även om den nya upplåsningen skapades för en speciell mjukvara är det inte osannolikt att vi får de se den här säkerhetsfunktionen även i Samsungs övriga modeller som har eller kommer att få ICS.

Förhoppningsvis kommer man även att släppa den speciella Galaxy S-uppgraderingen, som i grunden bygger på Android 2.3, även utanför Sydkorea.