Dubbel identitet

Bluebird kör både Windows och Android

Ett koreanskt företag blir först ut med Windows 8 embedded i en telefon och låter samtidigt användaren välja mellan Windows och Android.

Publicerad Uppdaterad

Den koreanska tillverkaren Bluebird har precis utannonserat telefonen BM180. En, till specifikationerna sett, någorlunda normal mobiltelefon i slagtåligt skal och en skärm på fem tum.

Vad som skiljer telefonen är att den är först ut med att köra Windows 8 Embedded Handheld. Embedded-versionen av Windows 8 använder kärnan från Windows RT som grund och kan sedan anpassas för olika slutna system där bankomater anges som det vanligaste användningsområdet. Handheld-versionen av det systemet är i sin tur, som hörs på namnet, anpassad för bärbara enheter.

Det hela tar däremot inte slut där, utan BM180 ska även köra Android. Det är däremot inte så skojigt att användarna verkar kunna välja system vid uppstart, utan att du får bestämma dig för antingen det nerskalade Windowssystemet eller Android 4.2 vid beställning, något som visas i ovanstående pressbild där de två olika varianterna visas.