Dokumentation bekräftar

Bose:s nya hörlurar får stöd för Google Assistant

Google Assistant. Snart i ännu en produkt nära dig?

Bose:s hörlurar Quiet Comfort 35 II kommer att ha stöd för Googles AI-assistent Google Assistant. Det framgår bland annat av dokumentation som sajten 9to5Google kommit över.

Publicerad Uppdaterad

Man behöver bara se sig om på kollektiva färdmedel för att inse att Bose Quiet Comfort 35 är en av de mest populära trådlösa hörlurarna just nu. En uppföljare ses med andra ord fram emot med förväntan. Det är fortfarande oklart när Bose kommer att släppa sina nya over ear-hörlurar Quiet Comfort 35 II. Men kanske är det ingen dum gissning att sätta pengar på att det sker i samband med Googles Pixel-event den 4 oktober? QC35 II ska nämligen enligt dokumentation som läckt ut från Bose vara rustade med en dedikerad Google Assistant-knapp. 

Bildläcka väckte misstankar

Att någonting extra var på gång med de nya hörlurarna stod klart redan tidigare, när bilder på dem läckte ut och tydligt visade en knapp som tidigare inte funnits. Men enligt sajten 9to5Google, som tagit del av dokumentation till hörlurarna, ska den alltså användas för att aktivera Google Assistant. Även en användare på Reddit har hittat bevis för den saken i form av bilder på förpackningen till de kommande hörlurarna. 

Ska dyka upp på fler håll

Google aviserade redan i samband med sin utvecklarkonferens I/O i våras att ambitionen var att få ut Google Assistant på mängder av olika hårdvara. Därför släppte man också ett utvecklingskit för AI-assistenten, något som nu alltså tydligen givit önskat resultat. Bose QC35 får anses vara något av en fjäder i hatten för Google Assistant, då hörlurarna i tidigare versioner fått mycket fina omdömen får både sin brusreducering och sitt fina ljud.

Källa