Annons

Hjälpmedel för avvänjning

Bota nomofobi med en Nophone

Ett nytt projekt på Kickstarter ska hjälpa mobilberoende tillbaka till verkligheten.

Publicerad Uppdaterad

Just nu pågår insamling av kapital för att komma igång med serieproduktion av Nophone – en uppfinning som enlig sina upphovsmän bland annat ska öka trafiksäkerheten, rädda dejter från haveri och göra bio- och teaterbesök mer njutbara.

Det handlar om en helt elektronikfri mobilersättare – en snuttefilt för alla som drabbats av ett okontrollerbart mobilberoende. Nophone utgörs av massivt stycke svart plast – med rätt mått, vikt och känsla för att ersätta mobilen i handen, i fickan eller i väskan.

Den som känner obehag inför att lämna mobilen hemma kan alltså byta till Nophone och slippa en enhet som pockar på uppmärksamhet eller frestar att störa kontakten med omgivningen medelst nyheter, tweets och Facebookuppdateringar.

Teamet bakom Nophone framhåller flera fördelar med produkten. Den kräver inget batteri. Den är vattentät och okrossbar. Den behöver aldrig uppdateras.

När detta skrivs återstår fortfarande cirka 25000 USD till det uppsatta målet för insamlingen, men Nophone-teamet har redan en uppföljare i pipelinen – ”Nophone Selfie”. Enligt hemsidan är den utrustad med ett tillbehör som gör det möjligt för mobilersättaren att streama selfies i realtid till sin ägare.

Källa