Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Med batteritid på åtta månader

CES: Go - Withings nya superuthålliga armband

Med Go har Withings fokuserat på att förbättra två av de viktigaste funktionerna hos ett träningsarmband: batteritiden och användarupplevelsen.

Publicerad:

6 jan 2016 - 16:00

Uppdaterad:

6 jan 2016 - 16:00

Withings har precis precis presenterat sitt nya träningsarmband Go på CES-mässan i Las Vegas.

Det är två saker som får Go att sticka ut. Dels den lekfulla formgivningen - armbandet påminner mer om en bitleksak än ett träningsverktyg - och dels att den kommer med en så kallad e-papper-skärm.

Batteritid är en viktig detalj för alla elektroniska prylar vi bär med oss, och genom att välja bort en färgskärm mot en betydligare enklare motsvarighet hävdar Withings att man lyckats ta fram ett träningsverktyg som ska klara sig i upp till åtta månader innan knappcellsbatteriet tar slut.

Go må se något simpel ut, men ska klara av att mäta din aktivitet oavsett om du springer, promenerar, simmar (ja, den tål vatten).

Armbandet ska dessutom vara smart nog att själv kunna klura ut vad bäraren sysslar med för aktivitet, vilket innebär att du alltså slipper byta läge ifall du tar en simtur dagen efter du joggat. 

Nya Go kan synkroniseras mot Android- och Ios-telefoner med hjälp av Withings gratisapp Helth Mate. I appen kan du ta del av dina resultat, men det går också att se på armbandets e-papper-skärm hur långt du har kvar för uppnå dagens träningsmål. 

Det går också att pressa på armbandets skärm för att växla mella olika typer av aktiviter och träningsmål som du angett via appen.

Withings Go kommer att släppas någon gång under årets första kvartal och ska få en prislapp på motsvarande cirka 600 kronor.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!