Läs testet

Smarta hemmet

Dubbel-K

CES: LG lanserar K10 och K7

LG hakar på Acer med nya telefonmodeller på CES-mässan.

Publicerad:

5 jan 2016 - 13:01

Uppdaterad:

5 jan 2016 - 13:55

Det är två faktiska modeller som LG visar upp på CES-mässan, men samtidigt lovar de att en av dem, K10, kommer att släppas i många olika versioner, så vi får se hur många det blir till slut.

K10 är som sagt den ena modellen, som får sällskap av lillasyster K7. Här handlar det om till synes ganska modesta specifikationer men samtidigt med stort fokus på material och design.

Båda modellerna har en, som LG kallar det, “Pebble design” som “lånats av naturen”. Rent praktiskt betyder det ett lätt böjt skärmglas, så kallat 2.5D Arc Glass, böjda kanter runtom luren och ett vävt plastmönster på baksidan.

Specifikationsmässigt är det lite luddigare då LG inte anger vilka chip som sitter i lurarna (vilket sällan är ett gott tecken om du letar rejäl prestanda). K10 kommer att släppas i 3G- och 4G-varianter, där toppmodellen kör på en åttakärning processor med 1,14 gigahertz klockfrekvens. Utöver det finns fyrkärniga modeller på 1,3 eller 1,2 gigahertz. Skärmen landar på 5,3 tum och 720p-upplösning, medan kamerorna som bäst begåvas med 13 respektive åtta megapixel bak och fram (åtta respektive fem på de mindre modellerna). Även arbetsminnet varierar mellan två, 1,5 och en gigabyte beroende på modell och lagringen lika så med åtta eller 16 gigabyte.

Alla varianter av K10 kör dock ett 2300 milliamperetimmar stort batteri, Android 5.1 och släpps i färgerna vitt, lila och guld.

Systermodellen K7 är lite mindre på alla sätt, särskilt mindre komplicerad vad gäller variantfloran. Här hittar vi en fem tum stor skärm med FWVGA-upplösning (854x480 pixel) och antingen en 1,1 gigahertz fyrkärnig processor samt 4G eller en 1,3 gigahertz-variant för 3G. Kamerorna landar på åtta respektive fem megapixel, arbetsminnet på 1,5 eller en gigabyte och lagringen på åtta eller 16 gigabyte och luren släpps i färgerna titan, vitt, svart och guld.

Än så länge finns inga prisuppgifter tillgängliga och vi vet heller inte om telefonerna kommer till Sverige.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Anniversary Edition

  Enligt både privat- och företagskunder ska den senaste uppdateringen av Windows 10 ha gjort vissa tredjepartswebbkameror obrukbara.

  24 aug 2016 - 06:56
 • IFA 2016

  En ny Nubia-mobil ska enligt företaget inbjuda användarna till att ”drömma utan gränser”.

  23 aug 2016 - 16:36
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15
 • Gårdagens topplurar

  Enligt Reuters ska den sydkoreanska mobiltillverkaren ha ett program i görningen som ska återsälja inbytta toppmobiler till ett lägre pris.

  22 aug 2016 - 13:54
 • Bekräftat

  Mike Wang, Nokia-chef i Kina, har bekräftat att nya Nokia-enheter kommer att avslöjas under årets sista kvartal.

  22 aug 2016 - 10:00
 • Första bilderna

  Två nya versioner av Fitbits träningsarmband, Charge respektive Flex är på ingång.

  22 aug 2016 - 08:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!