Sammandragningar

CES: Mät när det är dags för BB

Denna smarta pryl kan bespara dig en del lidande i sluttampen av graviditeten.

Publicerad Uppdaterad

Att tajma när du ska åka in till BB när förlossningen startar kan vara en svår konst. Åk in för tidigt och du blir hemskickad igen, och med värkar finns det roligare saker än att åka fram och tillbaka till sjukhuset. Som far till två barn som bägge höll på att födas på hallmattan kan jag meddela att även det omvända kan vara ett problem. Blivande föräldrar får lära sig att räkna avståndet mellan värkarna, men det finns även falska värkar, och särskilt för förstagångsföräldern är det inte helt lätt att avgöra när det är lagom dags.

Bloomlife har gjort en manick du fäster på magen som helt enkelt mäter värkarna och dess avstånd genom att registrera den elektriska aktiviteten i livmodersmuskeln och skickar informationen till en app för Ios eller Android. På så sätt får du ett korrekt mått på avståndet mellan värkarna och därmed även ett mått på när det är dags att sätta sig i bilen. Bloomlife hoppas även att på sikt kunna använda data från apparaten för att kunna upptäcka och förebygga komplikationer vid förlossningen.

Bloomlife har klokt nog insett att detta är en produkt de flesta behöver under en mycket kort tid av sitt liv, och hyr därför ut den i stället för att sälja den. Priset i USA kommer att ligga på 150 dollar för en månad, 250 dollar för tre månader och 300 dollar för ett halvår. Uthyrningsmodellen gör att man nog lär behöva en svensk samarbetspartner innan tjänsten kan lanseras här.

Källa