Breda bollar

CES: Sphero och Parrot släpper nya leksaker

Både Parrot och Sphero presenterar nya mobilstyrda leksaker på CES. Sphero 2B och Parrot Jumping Sumo ser dessutom ganska lika ut.

Publicerad Uppdaterad

Sphero är kända för sin mobilstyrda boll och dess olika avknoppningar och uppföljare. Sphero 2B frångår traditionen genom att inte vara en boll alls utan snarare ett rör. Röret i fråga kan rulla fram i maximalt 22 kilometer i timmen och kommer att kosta 100 dollar när den väl släpps. Trist nog verkar det här mest vara en leksak, medan originalet åtminstone hade ambitioner att kunna fungera som en slags styrenhet för telefonen också.

Även Parrot släpper hjulburna leksaker som du styr med mobilen. Företaget har gjort sig mest kända för AR Drone-serien inom den här typen av produkter, men nu har de alltså ramlat ner på marken. Jumping Sumo liknar Spheros manick, men har mer utpräglade hjul och kan, som namnet antyder, även hoppa. I videon nedan som Laptopmag filmat på tingesten ses den studsa upp för rätt höga hinder. Sumon kommer hoppa in i våra hjärtan senare i år till ett än så länge okänt pris.