Annons

Mindre böjd lur

CES: Vi kollar in LG G Flex 2

LG rättar till rätt mycket av det som var nackdelarna med första generationens G Flex i uppföljaren, vi har provkört.

Publicerad Uppdaterad

Lite mindre skärm gör en hel del för känslan när det kommer till böjda telefoner, för böjen gör att G Flex 2 känns riktigt bra i handen. Baksidan ser ut att vara täckt med ett alldeles för tjockt lager blanklack, men då det är samma typ av ”självläkande” baksida som hos föregångaren, bara med betydligt snabbare läkning, går det att ha överseende med det hela.


Den hetsiga mässmiljön gjorde tyvärr att vi inte kunde testa snabbheten i den första luren med Snapdragon 810 eller kameran, som är ungefär samma som fjolårets G3, men LG är nästan helt hundra på att vi svenskar får den fetaste modellen av G Flex med 32 gigabyte lagringsutrymme och tre gigabyte internminne (den släpps även i olika varianter med 16 gig lagring och två gig arbetsminne). Den röda varianten på bilderna kommer förhoppningsvis till Sverige, även om det är den gråsvarta modellen som är först på tur.

Tamagochi och högtalare

LG släpper även två soundbars och en liten, batteridriven, högtalare i deras Music Flow-serie för multirumsljud. Nytt för hela den serien (de flesta högtalare LG gör numera kommer vara wifi-kopplade och ha Music Flow-stöd, vårt test av första generationen kommer inom kort) är stöd för Googles nya musikströmning genom Google Cast, något de kanske inte är först med, men väldigt tidigt ute med i alla fall.

Vi fick även chansen att som hastigast titta på LG AKA, alltså mellanklasslurarna tilltänkta för koreanska tonåringar där du genom att byta batterilucka och skjutlucka för framsidan får in en liten lustig karaktär med egen personlighet i telefonen. Kul grej, men det borde vara ganska lätt att överföra tanken och tekniken till övriga lurar och rida lite på hela Skylanders/Disney Infinity/Amiibo-vågen som även vi i väst fått uppleva en hel del av.