Indietitlar

Comixology gör en Netflix

Serietidningsjätten Comixology skaffar prenumerationstjänst.

Publicerad Uppdaterad

Vill du handla serietidningar i digitalt format har Comixology länge varit i stort sett den enda tjänsten du behöver. Men i prenumerationstjänsternas tidevarv har det länge känts lite gammalt att köpa enstaka nummer. Comixology och Marvel har förvisso länge drivit tjänsten Marvel Unlimited, som fungerar som ett slags Netflix eller Spotify för Marvels serietidningar, men hela tjänsten har rullat på i gamla hjulspår.

Åtminstone amerikanska kunder får nu en ändring på det, till viss del i alla fall. Nu lanseras Comixology Unlimited för 6 dollar i månaden (femtiolappen ungefär), som låter dig läsa precis hur mycket du vill så länge du är prenumerant.

Givetvis finns det hållhakar. För oss arma européer är tjänsten inte lanserad ännu till att börja med. Vidare så handlar det inte om Comixologys hela utbud. Jättarna DC och Marvel saknas, vilket gör DC till det enda stora serietidningshuset utan prenumerationstjänst. Istället ligger fokus på små som stora indieutgivare, närmare bestämt Image Comics, Dark Horse Comics, IDW Publishing, BOOM! Studios, Oni Press, Archie Comics, Valiant Entertainment, Fantagraphics Books, Dynamite Entertainment, Zenoscope, Action Lab och Aspen Comics. Det ger dig allt från Hellboy och Walking Dead till Spawn och Turtles och en mängd andra titlar, men du missar såklart Batman, Stålis och Spider-man.

När samma erbjudande för den europeiska marknaden kan tänkas dyka upp är oklart i dagsläget.