Tar upp kampen mot Google Now

Cortana för Android släppt som beta

Testversionen av Microsofts digitala assistent har nu släppts officiellt på Googles hemmaplan.

Publicerad Uppdaterad

Det var i maj som Microsoft gick ut med att man planerade att släppa Cortana, företagets svar på Google Now och Apples Siri, till både Android och Ios.  Satsningen är del i mjukvarujättens nya strategi med målet att göra molntjänster och mobila lösningar tillgängliga på flera plattformar.

I mitten av juli läckte en tidig Android-version av Cortana ut i förtid, och strax därefter öppnade Microsoft en sluten beta som krävde en inbjudan för att få ansluta till.

Nu har alltså Redmond-företaget slagit upp portarna för alla Androidanvändare som vill prova tjänsten - förutsatt att du bor i USA.

Efter släppet av den slutna Androidbetan har arbetet med att förbättra tjänsten fortsatt, skriver Microsoft. Den mest intressanta nyheten som kommer i och med den officiella betaversionen är att det numera går att starta Cortana genom att bara trycka hemknappen.

Microsoft skriver i ett blogginlägg att Cortana för Android kommer att rullas ut på fler marknader än bara i USA, men det framgår varken när det ska ske eller vilka andra länder som är aktuella. Man säger heller ingenting om när den utlovade Ios-versionen av tjänsten ska komma.

Källa