Annons

Byt ut OxygenOS

CyanogenMod på gång till Oneplus Two

Oneplus Two-ägare kommer snart kunna installera custom rom:en Cyanogenmod på sina telefoner.

Publicerad Uppdaterad

När kinesiska uppstickarna Oneplus släppte sin första telefon - kort och gott döpt till "One" - kom den förinstallerad med Cyanogens populära Androidversion Cyanogenmod.

De två företaget kom dock att hamna på kollisionskurs med varandra efter att Cyanogen tecknat ett avtal med telefontillverkaren Micromax som gav dem ensamrätt på Cyanogenmod i Indien - en marknad som Oneplus gärna vill ta sig in på.

Samarbetet mellan Oneplus och Cyanogen avbröts, och det kinesiska företaget valde att satsa på att utveckla ett eget Androidgränssnitt istället, kallat Oxygen OS.

Nu kommer det uppgifter om att teamet hos Cyanogen arbetar med att ta fram versioner av gränssnittet som går att installera på Oneplus Two. Till skillnad från "One"-modellen måste dock OnePlus Two-ägare roota sina enheter för att kunna installera Cyanogenmod, vilket kan leda till att försäkringen bryts.

Den som bestämmer sig för att göra det kommer att kunna välja mellan två Cyanogenmod-versioner att installera. Antingen version 12.2, som är baserad på Android 5.1, eller version 13, som är baserad på Android 6.0.

Källa