Läs testet

Smarta hemmet

Galaxy S7 och LG G5 på söndag

Då drar Mobile World-lanseringarna igång

På söndag är årets stora mobillanseringsdag, med Samsung Galaxy S7 och LG G5 som höjdpunkterna. Här är schemat för dagen och vad vi väntar oss.

Publicerad:

19 feb 2016 - 14:29

Uppdaterad:

21 feb 2016 - 15:16

På måndag drar årets största mobilmässa, Mobile World Congress, igång. Dagen innan brukar vara den stora lanseringsdagen, så att tillverkarna inte ska behöva stå med tomma montrar när dörrarna öppnas, oc så även i år. Mobil är på plats och bevakar live hela söndagen. Här är de viktigaste tiderna och vad vi väntar oss:

14:00 LG

LG gör ingen som helst hemlighet av att man kommer att visa upp sin nästa toppmobil G5 på detta event. Läckor om mobilen har kommit både i form av skvaller och officiella teasers. Officiellt är att mobilen har en skärm med information som alltid visas, att mobilen har chipsetet Snapdragon 820, och att den har något slags expansionsport för att ansluta tillbehör. Inofficiellt talas det om metallbaksida, dubbla kameror och en liten miniskärm för den information som alltid ska visas. Mobil.se liverapporterar från lanseringen.

14:00 Huawei

Samtidigt med LG håller Huawei en lansering. Hade de haft en ny toppmodell på gång, till exempel Huawei P9, hade vi nog sett mer av den vid det här laget, så troligen är det något annat man tänker visa. En officiell teaser visar en stylus, så något med penna som tillbehör blir det i alla fall, och ryktet säger en surfplatta, men vilken storlek eller system återstår att se.

15:00 ZTE

ZTE har mest rykte om sig att göra budgetmobiler och det har inte läckt ut något i förväg om vad de planerar att visa upp på mässan. just därför kan de överraska när de håller sin lansering på söndag eftermiddag.

19:00 Samsung

Samsung försöker vara hemliga och har inte lämnat någon officiell information, men läckorna har haglat. Nästan säkert kommer man att visa upp samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Denna gång ryktas S7 Edge bli en större modell, närmare S6 Edge Plus än S6 Edge, medan S7 får den vanliga 5,2-tumsskärmen. Av läckta bilder att döma ser designen ut att bli likartad mot föregångaren S6, men denna gång sägs telefonerna ha blivit vattentäta och fått plats för minneskort, två egenskaper som Galaxy S5 hade och som många saknade på S6. Utbytbart batteri lär vi dock fortsäta vara utan. Mobil.se liverapporterar från lanseringen,men det går även att se streamat här.

Måndag 8:30 Sony

Sony håller en mindre presskonferens i sin monter när mässan öppnar, och varken vi eller läckorna föreställer sig att en ny toppmodell är på gång från dem. Däremot verkar man ha en Xperia C6 på gång, och vi kan även föreställa oss en ny klocka med Android Wear.

Utöver dessa har vi förstås diverse andra tillverkare, och de två "minimässorna" Mobile Focus och Showstoppers på söndagen. Mobil år på plats och rapporterar från samtliga evenemang.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Anniversary Edition

  Enligt både privat- och företagskunder ska den senaste uppdateringen av Windows 10 ha gjort vissa tredjepartswebbkameror obrukbara.

  24 aug 2016 - 06:56
 • IFA 2016

  En ny Nubia-mobil ska enligt företaget inbjuda användarna till att ”drömma utan gränser”.

  23 aug 2016 - 16:36
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Gårdagens topplurar

  Enligt Reuters ska den sydkoreanska mobiltillverkaren ha ett program i görningen som ska återsälja inbytta toppmobiler till ett lägre pris.

  22 aug 2016 - 13:54
 • Bekräftat

  Mike Wang, Nokia-chef i Kina, har bekräftat att nya Nokia-enheter kommer att avslöjas under årets sista kvartal.

  22 aug 2016 - 10:00
 • Första bilderna

  Två nya versioner av Fitbits träningsarmband, Charge respektive Flex är på ingång.

  22 aug 2016 - 08:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!