Femtums HD-skärm

Desire 626 HTC:s senaste mellanklasslur

HTC:s senaste mellanklasslur har 64-bitarsprocessor och skärm med hygglig upplösning.

Publicerad Uppdaterad

Från att ha varit relativt frånvarande i mellanprissegmentet har HTC nu en förvirrande mängd lurar med namnet Desire och tre siffror efter. Jämfört med förra årets Desire 610 ser nya Desire 626 ut att bli en riktigt prisvärd lur. Telefonen, som lanserades för försäljning i Taiwan och ännu inte bekräftats för Sverige, ska ha ett pris på 189 dollar vilket betyder att den troligen skulle säljas för under 2000 kronor i Sverige.

För detta får man en mobil med en 5-tumsskärm med upplösningen 1280 x 720 pixel. Chipsetet är ett intressant kapitel, den kommer nämligen i två varianter, en med Qualcomms 64-bitarschipset Snapdragon 410 och 4 1,3 GHz-processorer, och en med ett Mediatek-chipset med åtta 1,7 GHz-processorer. Vilket förmodligen säger en del om prisskillnaden mellan Qualcomms och Mediateks chipset.

Andra egenskaper är 4g, 16 GB lagringsminne, 1 GB RAM-minne och en 13-megapixelkamera. Modellen har stöd för HTC:s serie dot view-lock som gör att man kan se tid och annan info på telefonen med locket stängt.

Mjukvarumässigt finns det så klart en hel del som man kan känna igen från HTC:s tidigare modeller. I fotogalleriet kan man till exempel ansluta molnlagringstjänster som Flickr och Dropbox för att göra bilder där tillgängliga direkt i telefonens gränssnitt. Du behöver alltså inte tänka på var bildfilen finns utan kan söka på till exempel när bilden är tagen och få fram de bilder som passar ditt sökbegrepp.

Kameran är som vi nämnt på 13 megapixel och bland funktionerna där finns en ny som handlar om att ha roligt med ansikten. Tar du en bild på dig själv kan du välja att blanda dina ansiktsdrag med en annan bild du har, kanske på en vän eller en kändis. I appen väljer du själv i vilken grad respektive ansikte ska dominera. Resten gör appen. Att döma av designen så har Desire 626 liksom många andra HTC-telefoner högtalare på framsidan så att ljudet när du till exempel tittar på filmklipp riktas direkt mot dig, vilket brukar underlätta. Trots detta ska man nog räkna med att använda hörlurar för att få det bästa ljudet.

Telefonen är som sagt lanserad i dagsläget endast på HTC:s hemmamarknad Taiwan och det finns ännu inga uppgifter om telefonen är planerad att komma även till oss i Sverige.

Källa