Läs testet

Smarta hemmet

Ipad- och Iphone-lansering

Det här visar Apple ikväll

Klockan 18 ikväll visar Apple nya produkter. Du följer lanseringen live på mobil.se.

Publicerad:

21 mar 2016 - 11:36

Uppdaterad:

21 mar 2016 - 11:36

Ska man tro de relativt omfattande rykten som cirkulerat så kommer vi ikväll få se en ny Iphone med ett smidigare format än både dagens IPhone 6S och Iphone 6S Plus och man tror att den kallas Iphone SE. Det ska handla om en billigare Iphone med en design snarlik Iphone 5 och en skärmstorlek på 4 tum. Under skalet talar bland andra 9toMac om att telefonen ska ha en kamera på 12 megapixel, samma A9-processor som vi hittar i Iphone 6S och 6S Plus samt M9-processorn som gör att Siri alltid lyssnar efter röstkommandon och inte som i tidigare modeller där Siri lyssnar endast när telefonen är på laddning.

Ios
Apple har sedan en tid arbetat med version 9.3 av operativsystemet Ios som bland annat inkluderar den omtalade funktionen för att minska så kallat blått ljus från skärmen, ljus som kan lura kroppens naturliga sömncykler. En hel del av funktionerna i Ios 9.3 är kända eftersom Apple dels har släppt betaversioner, men även presenterar funktionerna i klartext på sin webbplats. Vi räknar med att Ios 9.3 släpps i anslutning till kvällens presentation eller strax efter.

Mindre Ipad Pro
I höstas förnyade Apple Ipad-familjen genom att lansera en stor surfplatta med tillhöande penna och tangentbord och ikväll ser den platttan ut att få ett mindre syskon. En ny Ipad Pro med 9,7 tum stor skärm ryktas det om och den ska då ha stöd för Apple Pencil precis som nuvarande Ipad Pro. Det säga att Ipad Pro med 9,7 tums skärm ska få en kamera på 12 megapixel med möjlighet att spela in film i 4K, men i övrigt många av de funktioner större Ipad Pro redan har, som kontakten för att ansluta till tangentbord, A9X-processor och fyra högtalare, för stereoljud.

Utöver Ipad och Iphone kan vi även få se uppdaterade band och andra mindre nyheter för Apple Watch, men man tror att en större uppdatering med en helt ny klocka som då har bättre batteritid och fler funktioner dröjer. Däremot kan vi få se Watch OS 2.2 som då troligen släpps efter presentationen.

Kvällens presentation i San Francisco inleds klockan 18.00 svensk tid och du kan följa nyheterna live här på mobil.se.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Data

  Google har lanserat ett nytt verktyg där du kan se vilken data som företaget registrerar när det kommer till din mobilanvändning.

  30 jun 2016 - 10:21
 • Fickladdning

  Företaget bakom den teknikanpassade ”The World’s Best Travel Jacket” har lanserat en hel kollektion på Kickstarter.

  29 jun 2016 - 16:49
 • 6 GB RAM

  ZTE har nu officiellt lanserat företagets senaste toppmodell i Kina.

  29 jun 2016 - 15:08
 • Skal

  Sandisk Ixpand är ett alternativ för den som behöver mer lagringsminne men kan leva med extra tjocklek och tyngd.

  29 jun 2016 - 12:05
 • Stor lista

  Nu är det dags för den där tiden på året när många tar lite längre ledighet och hittar på allehanda upptåg ute i naturen. Såvida sommaren inte regnar bort såklart. Oavsett väder finns det en uppsjö olika prylar som förgyller sommaren och givetvis är många av dem kopplade till den pryl du ändå alltid har med dig, mobilen. Här har vi samlat en hel hög mer eller mindre nödvändiga, men för det mesta ganska roliga, manicker och apparater som gör din sommar lite somrigare.

  29 jun 2016 - 12:00
 • Hipsterfavorit

  Bilddelningstjänsten Instagram meddelar att de nu har över en halv miljard användare.

  29 jun 2016 - 08:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Innovation

  Amerikanska patentverket har publicerat ett Apple-patent som bland annat visar hur Apple Pencil skulle kunna veta hur användaren håller fingrarna.

  27 jun 2016 - 14:42
 • Tips

  Det är inte uppenbart om någon du följer tar bort dig eller blockar dig på Snapchat. Men det finns ett knep för att ta reda på det.

  27 jun 2016 - 13:05
 • Filma överallt

  Med en 360-kamera kan du fång händelser i alla riktningar och sedan återuppleva allt i ett VR-headset. Vi har testat marknadens bästa VR-kameror.

  27 jun 2016 - 12:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!