Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Ipad- och Iphone-lansering

Det här visar Apple ikväll

Klockan 18 ikväll visar Apple nya produkter. Du följer lanseringen live på mobil.se.

Publicerad:

21 mar 2016 - 11:36

Uppdaterad:

21 mar 2016 - 11:36

Ska man tro de relativt omfattande rykten som cirkulerat så kommer vi ikväll få se en ny Iphone med ett smidigare format än både dagens IPhone 6S och Iphone 6S Plus och man tror att den kallas Iphone SE. Det ska handla om en billigare Iphone med en design snarlik Iphone 5 och en skärmstorlek på 4 tum. Under skalet talar bland andra 9toMac om att telefonen ska ha en kamera på 12 megapixel, samma A9-processor som vi hittar i Iphone 6S och 6S Plus samt M9-processorn som gör att Siri alltid lyssnar efter röstkommandon och inte som i tidigare modeller där Siri lyssnar endast när telefonen är på laddning.

Ios
Apple har sedan en tid arbetat med version 9.3 av operativsystemet Ios som bland annat inkluderar den omtalade funktionen för att minska så kallat blått ljus från skärmen, ljus som kan lura kroppens naturliga sömncykler. En hel del av funktionerna i Ios 9.3 är kända eftersom Apple dels har släppt betaversioner, men även presenterar funktionerna i klartext på sin webbplats. Vi räknar med att Ios 9.3 släpps i anslutning till kvällens presentation eller strax efter.

Mindre Ipad Pro
I höstas förnyade Apple Ipad-familjen genom att lansera en stor surfplatta med tillhöande penna och tangentbord och ikväll ser den platttan ut att få ett mindre syskon. En ny Ipad Pro med 9,7 tum stor skärm ryktas det om och den ska då ha stöd för Apple Pencil precis som nuvarande Ipad Pro. Det säga att Ipad Pro med 9,7 tums skärm ska få en kamera på 12 megapixel med möjlighet att spela in film i 4K, men i övrigt många av de funktioner större Ipad Pro redan har, som kontakten för att ansluta till tangentbord, A9X-processor och fyra högtalare, för stereoljud.

Utöver Ipad och Iphone kan vi även få se uppdaterade band och andra mindre nyheter för Apple Watch, men man tror att en större uppdatering med en helt ny klocka som då har bättre batteritid och fler funktioner dröjer. Däremot kan vi få se Watch OS 2.2 som då troligen släpps efter presentationen.

Kvällens presentation i San Francisco inleds klockan 18.00 svensk tid och du kan följa nyheterna live här på mobil.se.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!