Helhetsbild?

Donald Trump i 360 grader

Det republikanska nationalkonventet kommer att ha liveström och filmas med 360 graders-kamera.

Publicerad Uppdaterad

Lagom till Republikanernas nationalkonvent i Cleveland, USA, den 18:e juli så lanserarar GOP (Grand Old Party, ett alternativt namn för det Republikanska partiet) en Android- och Ios-app som kommer att livesända vissa av talen. En del personer kanske anser att republikanerna är konservativa i sina politiska åsikter men att appen även kommer att visa delar av konventet i 360 graders-video tyder kanske på en viss framtidsanda.    

Enligt Audrey Scagnelli, konventets nationella pressekreterare, så kommer appen att låta alla med en mobiltelefon (förutom de som inte sitter med Android- och Ios-lurar – red. amn) att kunna följa händelserna upp till ögonblicket då Donald Trump förmodligen utses till Republikanernas presidentkandidat. Hur mycket av det filmade materialet som kommer att vara 360 graders-video är oklart men Scagnelli säger till Adweek.com att det kommer att filmas så mycket som möjligt i det formatet.   

GOP-appen har tagits fram i ledning av Samantha Osborne, den första kvinnliga ”digitala regissören” i konventets historia. Förra månaden lanserade republikanerna även en Snapchat-kanal, och de som inte vill ladda ner den appen kan följa konventet via en Youtube-kanal. Att det just sker via Youtube kan ha och göra med att Google är konventets officiella digitala direktsändningspartner. 

Källa