Så är nya Doro

Doro bygger android för seniorer

Med en specialanpassad version av Googles operativsystem Android ska svenska Doro ordna smartphone för seniorer.

Publicerad:

28 feb 2012 - 07:05

Uppdaterad:

28 feb 2012 - 07:05

Doro har haft goda framgångar med sina mobiltelefoner specialanpassade för seniorer. Nu tar företaget klivet upp och gör en anpassad variant också av en smartphone. Främsta anledningen är flexibiliteten och öppenheten i att kunna skapa egna appar. Mobilen har pekskärm men också en fysisk siffersats som kan skjutas fram. Alla funktioner kan dock hanteras med hjälp av bara knapparna för den som tycker att pekskärmen är svår att använda. Menyerna i telefonen är väldigt enkelt utformade och påminner till viss del om de som Doro redan har i sina vanliga modeller. Det egna menysystemet kallas Doro Experience och har lagts ovanpå ett Androidoperativsystem i telefonen. Mobilen saknar dock den vanliga Android Market och användaren är i stället hänvisad till Doros egen appstore där alla apparna är godkända av företaget för att funka med telefonen. Till mobilen finns också en webbportal kopplad som kan användas för att installera och ta bort appar, lägga in bilder i mobilen och göra ändringar i adressboken.

Det första som slår mig när jag får den den mycket tidiga versionen av telefonen som Doro visar "lite under disk" på mässan är att den stora skärmen är ett lyft jämfört med tidigare modeller från företaget. Doro har också nästan helt lyckats dölja att det är en androidtelefon som det rör sig om. Fokus ligger som i andra produkter i företagets serie på tydlighet och enkelt handhavande. I och med den stora pekskärmen känns det också som att företaget fått till ett enklare system. 

Telefonen kommer inte att lanseras på allvar för än efter sommaren. Då räknar företaget med att priset hamnar på runt 3 500 kronor. 

.

.

 

.