IFA: Doro 8040

Doro uppdaterar seniormobilen

På IFA-mässan i Berlin visar Doro för första gången upp Doro 8040 som är en smartphone med Android och 4G.

Publicerad Uppdaterad

När vi pratar med Doros personal på plats är de mycket blygsamma om vad som egentligen är nytt och säger mest att den nya telefonen är väldigt lik föregångaren. Istället får vi höra att skillnaden mest är en fråga om tycke och smak. Ett par skillnader hittar vi dock även om designen är snarlik och specifikationerna likaså. Den har till jämfört med Doro 825 som kom för cirka två år sedan och senare modellen Doro 8030 dubbla minnet för både lagring och arbetsminne, så i Doro 8040 har vi 16 GB lagring och 2 GB arbetsminne.

Anpassad för ovana

Den som är ovan vid att använda en smartphone, för det är främst den gruppen Doro riktar sig till, får hjälp genom Doros genomtänkta gränssnitt som vi känner igen från tidigare modeller. Istället för att utgå från en startskärm med appar utgår man från vad man vill göra. Du vill kanske skriva till någon eller ta en bild och i Doro-mobilen väljer du just det du vill göra och behöver inte tänka på vilken app eller teknik som används för att genomföra det du vill göra.

Smartare tangentbord

Du kan i Doro 8040 fortfarande installera Android-appar som du vill, men mycket i gränssnittet är förändrat jämfört med en vanlig Android-telefon. Ett tydligt exempel är Doros eget tangentbord som ger mer vägledning och färgmarkerar kommande bokstav som den gissar sig till samtidigt som du skriver. Det blir en form av vägledning.