Annons

Analytiker förutspår

Drömmen om en mindre Iphone lever kvar

Iphone 6 och 6 Plus, med det omtvistade A8-chippet på insidan.

Enligt en analytiker kan vi få se en ny fyratumsmodell av Iphone under början av nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Ända sedan Iphone lanserades har det pratats om en Iphone Mini, men som bekant har ingen av ryktena burit frukt (höhö) utan det har hela tiden handlat om en eller två skärmstorlekar på Apples lurar. Ända sedan Iphone 6 och Iphone 6 Plus lanserades har det däremot talats om en uppdaterad fyratumsmodell för att ersätta den Iphone 5s som fortfarande säljs och tydligen fortfarande är ganska populär tack vare sin storlek.

Nu har KGI Securities kommit med ännu en spådom om en mindre Iphone. Denna ska lanseras under första halvan av 2016, ha en fyratumsskärm och metallskal. Det senare då Iphone 5C med sitt färgglada plastskal sålde ganska dåligt. Analytikern Ming-Chi Kuo gissar även att Apples A9-chip kommer att användas i enheten för att underlätta drift av Ios 9 och framtida uppdateringar.

Vad tror vi då? Stora skopan salt med skepsis skulle vi säga. Vissa rykten pekar på att Apple skippar hemknappen i Iphone 7, vilket skulle göra att både Iphone 7 och Iphone 7 plus skulle få en välbehövlig bantning av storleken på främst höjden (något som är plågsamt välbehövt i åtminstone den större modellen). Även om den mindre Iphone 7 skulle bli betydligt smidigare av ett sådant drag skulle den förvisso inte bli lika liten som en fyratumsmodell, men tillräckligt liten för att det knappast ska spela någon roll. Samtidigt innebär en mindre modell även mindre batteri, och även om A9-chippet är strömsnålare än tidigare modeller skulle det inte direkt innebära någon lysande batteritid i en mindre modell.

Men, den som lever får se helt enkelt.