Minimal mobilladdare

En titt på kreditkortsladdaren

Kado har gjort en mobilladdare i kreditkortsformat. Vi har låtit oss imponeras.

Publicerad Uppdaterad

Hur smidig mobilen än är förtas det hela en smula av laddaren som ligger och skvalpar i väskan med sladden hoprullad runt sig. Det tycker i alla fall Kado, som har utvecklat en mobilladdare som är lika hög och bred som ett kreditkort, och endast 5 mm tjock.

Det kräver naturligtvis att delarna är ihopvikta. Kado Wallet består av två ihopfogade halvor, där den ena innehåller sladdvindan. Sladden som är 60 cm lång är väldigt tunn och känns i ärlighets namn lite ömtålig, men det finns gränser för vad man får plats med i ett kreditkort. I den andra halvan finns transformator och kontakt för vägguttaget. Det exemplar som visades upp på mässan hade amerikansk kontakt, men Kado har även utlovat en europeisk variant.

Laddaren ska börja säljas i slutet av året, med såväl Usb C-kontakt som Lightning och micro-usb. Maximal strömstyrka är 2.1 ampere. Vi har inte kunnat testa detta, men enligt Kaba ska den trots sitt dimunitiva format inte bli varmare än en vanlig mobilladdare.

Kado har även en laptopladdare, vilket på sätt och vis är ännu mer välkommet. Den är förstås inte riktigt lika liten, mer som en mobiltelefon ungefär, med två 8 mm tjocka halvor som du viker ihop, med väggkontakten som då kommer fram ur vecket så att säga. Till denna följer 2 m kabel med, men den är inte inbyggd i laddaren, som kan generera upp till 70 Watt. Kado Sleeve som den heter har två usb-portar, så den kan även användas till att ladda flera mobiler samtidigt.

Källa