Ifixit ger tummen ned

Essential Phone är omöjlig att reparera

Ifixit ger Essential Phone lägsta möjliga reparationsbetyg.

Sajten Ifixit – som undersöker hur lätt det är att reparera nya elektronikprodukter – ger Android-skaparen Andy Rubins nyligen lanserade Essential Phone bottenbetyget 1 av 10. Telefonen anses vara mer eller mindre omöjlig att reparera.

Publicerad Uppdaterad

Sajten Ifixit har med sina reparationsbetyg blivit en allt större maktfaktor i elektronikvärlden, och ett lågt betyg till en produkt kan innebära stora problem för tillverkaren. För vem vill ha en pryl som inte går att reparera? Speciellt om garantin gått ut kan det ju vara bra om man åtminstone kan utföra enklare ingrepp själv. Android-skaparen Andy Rubin lär inte glädjas åt det betyg som hans nyligen lanserade Essential Phone fått. 1 av 10 i Ifixits ”repairability score” innebär att enheten i praktien är omöjlig att reparera. 

Tvingades frysa enheten

För att överhuvudtaget komma åt insidan av telefonen tvingades Ifixits testpatrull att frysa ned telefonen och spräcka LCD-skärmen. Efter det var man dessutom tvungna att forcera en mellanram. Att sedan försöka få loss någon komponent är dessutom mer eller mindre omöjligt utan att samtidigt ha sönder någonting. Essential Phone är en mycket kompakt enhet med tätt packade komponenter, som man sannolikt helt enkelt inte tänkt att konsumenterna själva ska kunna reparera.

Källa