Rykte

Få nyheter i Iphone 7

Enligt Wall Street Journal så kommer Apples kommande Iphone-modell inte erbjuda många nyheter jämfört med de senaste föregångarna.

Publicerad Uppdaterad

De senaste åren har Apple haft för vana att lansera två versioner av en ny Iphone, en vanlig variant och en större med efternamnet Plus. vartannat år har man uppdaterat formgivningen mer märkbart, medan vi vartannat år fått nöja oss med en lätt uppdaterad S-variant.

Traditionellt sätt har varje lansering alltså inneburit att mobilerna har getts en mer eller mindre tydlig ändring i design jämfört mer föregångarna. Enligt Engadget, som hänvisar till uppgifter från Wall Street Journal (WSJ), kommer inte det att vara fallet i år. Det ska finnas två huvudanledningar till det. Den ena är att Iphone fyller 10 år under 2017 och då vill Apple slå på den stora trumman och göra radikala ändringar. Den andra är att Iphone 6-serien inte har motsvarat de tänkta försäljningsresultaten. 

3,5:s vara eller icke vara
WSJ rapporterar att Iphone 7-modellerna kommer att vara 4,7 respektive 5,5 tum, precis som de senaste upplagorna. Den enda riktigt stora förändringen som många spekulerar kring är att de kommande modellerna kommer att överge det traditionella 3,5 millimeters hörlursuttaget och istället använda sig av Apples Lightning-kontakt. Om så är fallet så är det ett vågat steg från Apples sida eftersom 3,5 millimeter är standard för när det kommer till de flesta tredjepartshörlurar på marknaden. Dock kommer det säkert att finnas en adapter som överbryggar gapet, men det innebär med största sannolikhet en extra utgift och en lösning som inte kommer att falla alla i smaken. Fördelen med att inte inkludera den är att det är lättare att göra mobilen mer motståndskraftig mot vatten och det blir även förenklar att banta ner mobilens tjocklek om tillverkaren önskar att göra det. 

Dock ska man ta 3,5 millimeterjackets bortgång med en nypa salt i dagsläget. Det har läckt bilder på påstådda Apple 7-delar som visar på att hörlursjacket inte kommer att överges.

Källa