Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Motorapp till Android

För oss med bensin i blodet

Det finns massor med meningslösa motorappar till Android, men det finns också de som sticker ut ur mängden på ett positivt sätt. Vi har testat kungen av dessa: MotoGP Official Live Timing.

Publicerad:

14 jul 2011 - 14:30

Uppdaterad:

14 jul 2011 - 14:30

Jag vågar påstå att på vår redaktion är jag den som är mest sportintresserad, om de andra ens är de överhuvudtaget. Förutom folkkära klassiker som fotboll och hockey följer jag MotoGP-serien med brinnande passion. Till skillnad mot de flesta former av stödhjulsracing så är motorcykeltävlingar tätare med fler omkörningar, även om F1 den här säsongen har upplevt en viss uppryckning i och med nya regeländringar. Dessutom krävs det mycket mindre för att teamets ansträngningar ska vara över på en hundradels sekund med föraren i sandfållan. Den spänningen, och det faktum att dessa, tillsynes självbevarelsebefriade, förare flyger omkring med topphastigheter på över 300 km/h bidrar till en oslagbar upplevelse.

Självklart finns det p> 

Samtidigt som jag under frankrikes GP satt och bet på naglarna framför livesändningen på datorskärmen följde jag också loppen (125, Moto2 och MotoGP) med appen på en Samsung Galaxy Tab och en LG Optimus 2X. Det första som måste sägas är att den grafiska presentationen är otroligt snygg. Håller man ens enhet liggande får man en helhetsbild över banan i fågelperspektiv. Man kan zooma in och även vrida och vända som man önskar eftersom perspektivet då går över till 3D. Till vänster ser man en lista över alla förare och deras aktuella positioner. Har man någon favorit, eller bara vill hålla närmare koll på en specifik duell om placeringar kan man välja en av förarna och då följer appen den föraren automatiskt runt banan. Vrider man Android-enheten till stående får en förminskas banvisningen men ovanför får man förarnas tider redovisade.

I inställningarna kan ändra saker som antalet utskrivna kurvnamn, om utdrag från kommentatorerna ska visas på skärmen som popup-rutor och om crashade eller havererade motorcyklar ska fortsätta visas på skärmen. Som om det inte vore nog så får man även möjlighet att lyssna på de officiella MotoGP-kommentatorerna om man vill de. Fördröjningen mellan Live-sändningen på MotoGP:s officiella hemsida och det du ser i plattan är minimal, det handlar om cirka en halv sekund. Appen fungerar bäst på Tab:ens stora skärm men det innebär inte att den  behöver inte skämmas på mobilskärmen.

Utöver det som händer i loppen, som man dessutom kan tanka ner och ”se” i efterhand, får man även tillgång till en mängd annan relevant information. Här finns information om alla förare, stall, aktuella tabellställning, ett bildgalleri och tävlingskalender. Allt är presenterat på ett snyggt och överskådligt sätt. Det finns även en flik som ger en tillgång till nyheter, videoklipp från motogp.com och en ”live feed” som är igång under racen.

Som ni kanske har förstått är jag förälskad i den här appen men det finns en hake och den är så pass stor att den hindrar mig från att ge den 5 av 5 i betyg. För hur fantastisk appen än är så svider det rejält att behöva betala 179 kronor för den. Gör man det är det i alla fall ingen som kan påstå att man inte har bensin i blodet.

Betyg 4/5

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Kortvarigt

  Enligt obekräftade uppgifter från flera källor så kommer LG att lägga ner satsningen på moduler för kommande mobiler.

  24 okt 2016 - 14:41
 • För mobila enheter

  Samsung har som första tillverkare introducerat 8 gigabyte LPDDR4 DRAM för mobiltelefoner och surfplattor.

  24 okt 2016 - 11:51
 • KBT som självhjälp

  Twoacts appar för kognitiv beteendeterapi ger hjälp till självhjälp och kan även fungera som förberedelse till terapi.

  24 okt 2016 - 11:46

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!