Samsung Galaxy Book

Får vi se en Windowsplatta från Samsung på Mobile World?

Kanske är det inte bara Androidplattan Tab S3 som Samsung visar upp på söndag kväll, utan även en Windowsplatta.

Publicerad Uppdaterad

På söndag den 26 februari klockan 19.00 har Samsung en presskonferens inför Mobile World Congress i Barcelona. Vi vet att man inte kommer att visa upp Galaxy S8 utan troligen fokusera på en surfplatta, då vi har sett mängder av läckor kring en Galaxy Tab S3. Men kanske får vi se en Windowsplatta också?

Detta är egentligen lösa spekulationer baserade på att det dök upp en app från Samsung kallad Book Settings. Vi har inte sett appen i svenska Windows Store, utan har bara en skärmdump att gå på, men att det är tydligt att det är en inställningsapp för en Windowsenhet, med Amoledskärm och stöd för penna.

Själva ordet Book antyder att det skulle kunna vara Samsungs svar på Microsofts Surface Book, en variant med lite större skärm och löstagbart tangentbord än Samsungs tidigare Galaxy Tabpro S.

Även om appen tyder på att detta är en verklig produkt från Samsung finns det naturligtvis ingenting som visar att man planerar att visa upp den på lanseringen på söndag heller. Vi får helt enkelt vänta och se. Mobil bevakar kanseringen live, så kolla in mobil.se på söndag, då det är lanseringsmarathon med LG, Lenovo, Nokia och Samsung.

Källa