Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Toughpad med Android och Windows

Första intrycket av Panasonics nya tåliga

Panasonic gör tåliga lurar för yrkesmän, och i det avseendet är de nya lurarna riktigt genomtänkta.

Publicerad:

25 feb 2016 - 15:43

Uppdaterad:

25 feb 2016 - 15:43

I somras testade jag Panasonics tåliga Androidmobil FZ-X1, och den var något i hästväg. Tjock och tung som fem hoplimmade toppmodeller från Sony eller Samsung, med en batteritid ungefär dubbelt så lång som något annat vi uppmätt, och dessutom fortsatte den att gå även när du tog ut batteriet. Ett andrabatteri gjorde att du kunde byta batteri under drift.

Nya FZ-F1 och N1 (liksom föregångarna finns de i Windows- och Androidversion) känns jämförelsevis som mer normala tåliga mobiler, mindre än hälften så tjocka som föregångarna men då på bekostnad av batteritiden, batteriet är på 3200 mAh (om du inte använder det extratjocka dubbelbatteriet på 6400 mAh) men det går fortfarande att byta i drift. Den är inte så himla tung heller.

Sticker ut, bildlikt och bokstavligt, gör streckkodsläsaren. De flesta mobiler kan använda kameran för att läsa streckkoder, men här talar vi om en professionell laserläsare som kan användas på håll. Det här är telefoner för yrkesmän, till exempel budfirmor eller tågpersonal och enligt Jonathan Tucker på Panasonic är drygt hälften av deras produkter speciellt ombyggda för kunden, och nästan alla som säljs har någon form av kundanpassning.

Även föregångaren hade streckkodsläsare, men att den sitter i vinkel mot luren nu ger betydligt bättre ergonomi. Du kan använda den utan att belasta handleden lika mycket, och du kan se skärmen samtidigt som du skannar streckkoden.

Jonathan Tucker visar också en aktiv stylus som känner skillnad på olika tryck, som finns som tillbehör. Han demonstrerar också programvara som kan jämföra signaturer. Där finns ett laddställ som även kommer som rack för flera enheter, och det finns fäste för en rem för bättre grepp i hand.

Priset ligger på drygt 15000 kronor per enhet, och Androidversionen väntas börja säljas i början av sommaren medan versionen med Windows 10 kommer i slutet av sommaren.

- Tidsskillnaden beror på problem med Windows 10 mer än hårdvaran, säger Jonathan Tucker.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!