Annons

Mer praktisk än fantastisk

Första intrycket: LG G6

Skärmformat och ett betydligt lyxigare utseende imponerar.

Publicerad Uppdaterad

Det centrala med LG G6 när man ser den är skärmen, eftersom här finns tunn yta både under och över skärmen, men samtidigt undrar man ”var det inte mer än så här”?. LG försvarar sitt beslut att använda i sammanhanget gamla processorn Snapdragon 821 för ett flaggskepp med att man går mer på det som faktiskt fungerar. När man som LG vill göra en telefon med större (5,7 tum) i ett lite mindre format är också skärmproportionerna rimliga, en sådan utveckling såg vi även hos Xiaomi Mi Mix med betydligt mer extrema skärmkanter räknat i tunnhet, men den wowkänslan uteblir helt i LG G6. Jag tycker dock att LG har gjort ett stort steg framåt med materialkänslan. Glas på fram och baksida med metall på kanterna gör att den känns betydligt mera påkostad än föregångaren, ja utan att kanske vara det. Under presentationen var det väldigt tydligt att LG hade lärt sig av misstaget LG G5 och tänkt om baserat på vad kunder faktiskt vill ha och enligt LG är det alltså precis detta du vill ha.



Skärmformatet gör givetvis att 16:9-filmer inte passar precis utan zoom och att alla världens filmer du vill se ska anpassa sig är nog lite optimistiskt även om det redan nu finns ett utbud. Vattentåligheten enligt IP68 gillar vi, men det finns få saker som sticker ut, mer då än att LG kan leverera relativt omgående eftersom de har ett systemchipp som faktiskt kan levereras. 


En rolig överraskning fick vi i alla fall och det är att Google Assistant finns integrerad i telefonen precis som i Googles egna Pixel-mobiler. Tyvärr gick det dock inte att prova eftersom telefonerna saknade uppkoppling. Assistant fungerar bara på engelska och tyska och ska hjälpa dig med till exempel sevärdheter här i Barcelona, öppettider och annat genom att du helt enkelt pratar som vanligt med telefonen. Funktionen startas genom att hålla in den virtuella hemknappen (fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan) eller bara säga OK Google vilket ska fungera även när skärmen är släckt.