Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Vi har testat

Här är nyheterna i Android N

Google har släppts en tidig version av Android N och vi har kollat in vad som är nytt och hur det funkar.

Publicerad:

14 mar 2016 - 10:53

Uppdaterad:

14 mar 2016 - 11:06

Google överraskade alla genom att släppa det som troligen blir Android 7.0, “N” (Nötcréme? Nutella? Nougat?), helt utan förvarning. Vi har kollat vad den nya versionen för med sig.

Vi kan inleda med att hejda oss lite. För det rör sig inte om ett officiellt släpp som så, utan om en förhandsversion för utvecklare. Att kalla sig för utvecklare i Google-land är däremot en baggis och således att få tillgång till den nya mjukvaran… förutsatt att du har en Nexus 5x, 6, 6P eller 9 tillhands då.

Google har sagt att de släpper förhandsversionen så här pass tidigt för att hinna få så mycket feedback som möjligt och för att hinna implementera all feedback i den färdiga versionen som släppts till tillverkare i sommar och mer publikt i höst. 

Samtidigt är det här såklart inte alla nyheter som systemet kommer att föra med sig, utan det ska komma regelbundna uppdateringar under våren med både buggfixar och nya funktioner. Med det sagt, här är vad vi kan vänta oss i Android N.

Databesparing


Funktionen för databesparing är lite som batterisparläget för mobildata. Med funktionen påslagen och med luren uppkopplad på mobilnät (ej wifi) stryps de flesta bakgrundsappars möjlighet till att använda mobildata. Även appar du använder får instruktioner att, om möjligt, använda så lite data som möjligt.Multitasking

Funktionen som syntes en kortis i Android M är numera huvudfunktion i Android N. Genom att hålla in knappen för programväxling kan du nämligen dela skärmytan mellan två appar. För att det ska fungera behöver båda apparna finnas med i programväxlaren, men utöver det verkar inget ytterligare krävas.

Du kan även dra och släppa text mellan två öppna appar på skärmen, vilket är riktigt smidigt.Nummerblockering
Har du någon gång använt Truecaller eller liknande för att bli av med telefonförsäljare vet du ungefär vad det handlar om. Samtal och SMS kan blockeras, men på den här nivån i systemet är det, åtminstone inte än, användaren som sköter det hela utan operatören. På så sätt kan operatören själv blockera säljsamtal, vilket såklart låter som att det skulle kunna missbrukas för att blockera samtal som operatören misstycker med och inte bara säljare. Vi får se hur det blir i praktiken.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!