Mobil på IFA-mässan i Berlin

Här är Samsungs tåliga platta

Tåliga plattor finns inte i överflöd, men nu finns tåliga Galaxy Tab Active.

Publicerad Uppdaterad

Samsung lanserade en hel rad spännande produkter i onsdags på det som kallas Samsung Unpacked. Då fick vi se bland annat Note 4, Note Edge, Gear S och VR-headsetet, vilket förmodligen innebär att Samsung står för det klart mest spännande vi sett på mässan hittills.

På Unpacked visades dock inte den nya tåliga surfplattan, men nu på mässområdet har vi fått möjlighet att titta närmare även på den. Samsung Galaxy Tab Active heter den och är tålig mot såväl damm, vatten och stötar. Den tillför alltså stöttåligheten som ju till exempel Sonys Xperia-plattor saknar även om de är tåliga mot damm och vatten. Gummikanten som när vi pillar på den visar sig vara ett löst skal är där för att ge bättre stöttålighet och även utan det är plattan vattentålig.

Trots att surfplattan som namnet visar inte hör till i det tåliga skalet. Däremot finns inga appar anpassade för anteckningar med pennan, men tanken är at den ska användas till exempel i utomhusjobb när den som använder plattan har handskar och därför inte kan använda pekskärmen som vanligt med fingrarna.