Första titten

Vi provkör Galaxy K Zoom

Skyddsskal till K Zoom

Inom kort kommer Samsungs kameralur K Zoom att dyka upp i Sverige. Nu har vi fått chansen att pilla lite på den.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy S4 fick sin systermodell i form av S4 Zoom och strax innan lansering såg det ut att bli detsamma för Galaxy S5. Men vid lanseringen hade namnet knoppats av till en ny K-serie och dess första modell K Zoom. Inom kort släpps den i Sverige och nu har vi hunnit titta lite närmare på den.

K Zoom lånar mycket från föregångaren, men passar samtidigt på att slimma ner sig en del. Sett till specifikationer rör det sig om en nedbantad variant av Galaxy S5, med allt från mindre skärm till en lite sömnigare processor. Även om luren är nättare än förra årets modell handlar det fortfarande om en väldigt tjock mobil. Det beror förvisso enbart på att Samsung byggt in optisk zoom i kameran, men till skillnad från många andra exempel på det har de låtit den hopfällda linsens tjocklek stå som riktmärke för hela luren och inte göra en separat ”puckel” för den biten.

Luren i sig verkar däremot inte lida av några större långsamhetstendenser och utöver att kameran behöver någon sekund för att fälla ut zoomobjektivet känns inte kameradelen speciellt långsam. Ibland verkar det ta ett eller två knapptryck extra på volymknappen (som i kameraläget är zoomreglage) innan något händer, men det kan lika gärna vara vi som är ovana med greppet.

Tyvärr fick vi inte ut någon testbild som vi kunde studera mer noggrant ur luren, men den biten återkommer vi till när vi får testa den senare. Kameramjukvaran innehöll vid en första anblick heller inga jättenyheter, så har du sett hur det ser ut till Galaxy S5 känner du även igen dig här.

Vi återkommer inom kort med ett fullständigt test när vi fått in vårt testexemplar.

Skyddsskal till K Zoom