Annons

Första testerna

Första intrycken av Iphone 5

Resultat i Sunspider, där en lägre siffra är bättre.
Själva lådan
Telefonen i sig jämfört med Iphone 4.
Insidan av lådan med laddare och de nya hörlurarna.

Iphone 5 släpps på fredag i vissa delar av världen, men redan nu har de första testerna börjat dyka upp. Vi har gjort en sammanställning.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 5 har redan förbokats av fler än två miljoner människor och tidigare i veckan dök det upp ett benchmark-test som visade hur snabb Apples nya lur är. Att kalla Iphone 5 för efterlängtad av många är nästan en underdrift, därför har vi sammanställt vad delar av den amerikanska pressen har att säga om luren.

Här ovan hittar ni några bilder från BGR som packat upp telefonen, samt ett par prestandatester som figurerar i de olika recensionerna.

Engadget

Iphone 5 är en rejäl uppdatering gentemot Iphone 4S på i stort sett alla plan, bortsett egentligen kameran och lagringsutrymmet. Det enda är att Ios börjar kännas något daterat.

Cnet

Iphone 5 lägger till egentligen allt vi saknade i Iphone 4S, större skärm, 4G, snabbare processor. Dessutom är designen riktigt bra och enheten är fjäderlätt. Däremot kommer vissa modeller inte kunna ringa och använda data samtidigt och dessutom saknas NFC.

The Loop

Min tid med Iphone 5 har varit fantastisk och jag kan inte tänka mig en anledning till varför någon inte skulle uppgradera.

New York Times

Iphone 5 gör inte mycket för att ändra fördelarna och nackdelarna gentemot Windows Phone och Android. Windowstelefoner har ofta en fantastisk design, men saknar tillbehör. Android å sin sida är på det stora hela buggigare och har problem med uppdateringar. Iphone å andra sidan erbjuder inte mycket när det kommer till valmöjlighet, men det som finns är väldigt välpolerat.

AllthingsD

Apple har tagit en redan fantastisk produkt och gjort den bättre. Konsumenter som föredrar större skärmar har många andra valmöjligheter. Men på det stora hela är det en fantastisk produkt.

T3

Det går inte att förneka att Iphone 5 är en älskvärd pryl och den bästa Iphonen hittills. Men gapet mot konkurrenterna har smalnat och för varje ny punkt under Apples presentation fanns det Samsungar, Nokior, Sonyar och HTC:ar som sa ”min telefon gör redan det där”. Iphone 5 är riktigt bra, men kanske inte bäst i klassen längre.

Pocket Lint

Med Iphone 5 har Apple skapat en extremt polerad produkt som bara osar ”vill ha”-känsla. Däremot gör Ios 6 inte speciellt mycket nytt jämfört med tidigare versioner.

Techcrunch

Med Iphone 5 har Apple mejslat ut sin telefon till perfektion. Androidägare som väntat på nästa stora uppdatering av Iphone för att byta sida behöver inte fundera längre.

USA Today

Apples designers behandlade Iphone 5 som en kronjuvel, och det är precis vad det känns som. Jag har testat Iphone 5 i en vecka och vill ha en egen nu.

Daring Fireball

Frågan på allas läppar, som inte redan förhandsbokat en, är huruvida de ska uppgradera eller ej. Svaret på den frågan är ja, förutsatt att du har råd.

CBC

Det är en ”måste ha”-pryl. Andra tillverkare har fetare specifikationer, mer innovativa teknologier och så vidare, men få har lyckats bygga ihop allt till ett så simpelt och elegant paket som Iphone 5.

Anandtech har ingen recension ute, men har istället testat telefonens javascript-kompetens i testprogrammet Sunspider. Som du kan se i bildspelet högst upp i artikeln presterar Iphone 5 riktigt bra i det testet.